Antena Căutare

Obama sau Romney? Pe 6 noiembrie, americanii vor afla cine va fi cel de-al 45-lea presedinte al SUA

A mai ramas doar o zi pana la startul alegerilor prezidentiale din Statele Unite. Atat Barack Obama cat si Mitt Romney isi continua campania electorala si incearca, pe ultima suta de metri, sa convinga electoratul sa ii voteze.

Lupta va fi foarte stransa. Diferenta dintre cei doi candidati este de doar un procent la nivel national, arata un recent sondaj de opinie.

Inainte de unul dintre discursurile presedintelui american, rapperul american Pitbull a aparut pe scena si a facut apel la oamenii din public sa il voteze pe Obama.

Barack Obama a participat la patru mitinguri electorale in patru state diferite. Lupta pentru fotoliul de la Casa Alba este foarte stransa.

"Nu este doar o alegere intre doua partide sau doi candidati, ci este o alegere intre doua viziuni asupra Americii. Pe de o parte, puteti alege sa va intoarceti la politicile care au zdrobit economia noastra sau puteti sa ma ajutati sa construiesc un viitor care se axeaza pe o clasa de mijloc puternica si in crestere", le-a spus Barack Obama americanilor.

Vezi si... Analisti: Barack Obama va invinge, dar nu va salva America

Pe ultima suta de metri, Obama a dat o lovitura de gratie contracandidatului sau.

"El (Mitt Romney) este un agent de vanzari foarte talentat. In aceasta campanie, a incercat din greu sa dea o alta fata ideilor sale mai vechi, pretinzand ca acestea ar fi noi!"

Nici republicanul nu s-a lasat mai prejos. Cu doar o zi inainte de alegeri, a incercat sa convinga electoratul sa il voteze, discreditand strategia lui Obama.

"Aceasta cale pe care ne aflam, cea pe care am fost pana acum, nu va duce la un viitor mai bun. Aceasta cale inseamna o datorie de 20 de trilioane de dolari", a spus Romney.

Si daca Obama a avut parte de sustinerea lui Pitbull, Romney a beneficiat de sustinerea colegului sau, Paul Ryan, candidat la functia de vicepresedinte.

"Ieri, el (Barack Obama) a facut apel la voturile voastre, spunand ca oamenii ar trebui sa voteze pentru razbunare. Eu si Mitt Romney vrem sa fim foarte clari: noi va cerem sa votati din dragoste pentru tara, pentru ceea ce vom face in aceasta tara", a declarat Paul Ryan.

Cozile la sectiile de vot din America sunt din ce in ce mai mari. Pe 6 octombrie, cursa pentru alegerile prezidentiale din Statele Unite ia sfarsit.

Un sondaj publicat de Wall Street Journal si NBC News il crediteaza pe Barack Obama cu 48 la suta din intentiile de vot, iar pe Mitt Romney cu 47 la suta, sau o cvasi-egalitate, daca se tinte cont de faptul ca marja de eroare este de +/- 2,55 la suta.

Citeste AICI cine ar trebui sa fie viitorul presedinte al SUA in viziunea restului lumii!

Nunta in masa in India: 47 de cupluri au spus "DA" in acelasi timp... Franta: Fost ministru al Justitiei, acuzat ca ar fi avut OPT iubiti in acelasi timp!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x