Căutare Live

Oficiali americani si britanici, victime ale grupului de hackeri Anonymous

Adresele de e-mail si parolele unor oficiali britanici, americani si din cadrul NATO au fost postate pe Internet in urma unui atac informatic impotriva site-ului agentiei Stratfor, informeaza AFP.

Grupul de hackeri Anonymous a afirmat pe Twitter ca a furat in ziua de Craciun o serie de adrese si date ale cardurilor bancare provenind de la membri ai Stratfor.

Potrivit analizelor efectuate de John Bumgarner, expert in sercuritate informatica, au fost furate informatii cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informatii si la personal militar american.

In ceea ce priveste Statele Unite, au fost publicate informatii referitoare la 173 de persoane care au servit in Afganistan, precum si date personale despre fostul vicepresedinte Dan Quayle si fostul secretar de Stat Henry Kissinger.

In jur de 221 de oficiali militari britanici si 242 de membri ai NATO au fost victimele acestui demers, precum si consilieri ai Joint Intelligence Organisation, un organism care se ocupa de informatiile sensibile pentru premierul britanic David Cameron, potrivit analizei lui Bumgarner.

Aproximativ 19.000 de adrese electronice apartinand personalului militar american au fost divulgate.

Agentia Stratfor, cu sediul in Texas, este specializata in probleme de securitate si politica externa.

Hackerii au declarat ca au putut obtine informatiile partial deoarece Stratfor nu le-a criptat.

Merkel si Sarkozy, fata in fata cu provocarile anului 2012... Trei ecologisti australieni, prizonieri la bordul unui vas japonez...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri