Antena Căutare

Dezvăluire uluitoare: Pandemia de Covid-19 abia acum a izbucnit cu adevărat. Un milion de cazuri în doar opt zile

Veştile bune din Europa nu trebuie să creeze iluzii, avertizează luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază că, la nivel mondial, pandemia covid-19 nu dă înapoi, ci ”continuă să accelereze”, relatează AFP.

În contextul în care în anumite ţări, inclusiv în Franţa, există un optimism prudent şi are loc o ieşire din izolare, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a profitat de o conferinţă virtuală organizată de emiratul Dubai pentru a lansa un nou avertisment.

”În trei luni s-a semnalat primul milion de cazuri. Ultimul milion de cazuri s-a înregistrat în doar opt zile”, a declarat el. Acest lucru arată că pandemia ”continuă să accelereze”.

”Ştim că este mai mult decât o criză sanitară, este o criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Efectele sale pot fi resimţite timp de decenii”, a avertizat directorul general al OMS.

Citește și:

Un alt mit legat de coronavirus, spulberat de specialiști! Ce se întâmplă în organism, de fapt, după ce scapi de virus

”VIRUS MORTAL”

Şeful OMS cataloga, săptămâna trecută, această nouă fază drept ”periculoasă” şi aprecia că, în pofida nevoii de a ieşi din izolare, virusul continuă ”să se răspândească rapid” şi rămâne ”mortal”.

America Latină tocmai a intrat în iarnă, ale cărei temparaturi scăzute par să fie propice răspândirii virusului. Aici se află de-acum epicentrul pandemiei covid-19.

Brazilia, a doua cea mai îndoliată ţară din lume după Statele Unite, a depăşit pragul de 50.000 de morţi şi de două milioane de cazuri confirmate, iar megalopolisurile Sao Paulo şi Rio de Janeiro sunt cele mai dur afectate.

Tot în America Latină, bilanţul a depăşit 20.000 de morţi în Mexic, 1.000 de morţi în Argentina şi de 8.000 de morţi în Peru.

Citadela incaşă Machu Picchu, principalul sit turistic peruan, şi-a amânat sine die redeschiderea, prevpzută iniţial la 1 iulie.

În alte ţări, ca Azerbaidjanul, multiplicarea cazurilor noi, în urma unei ieşiri din izolare prea timpurii, a condus la implementarea unor mmăsuri stricte de reintroducere în izolare.

Până la 1 august, centre comerciale, cafenele, restaurante şi saloane de înfrumuseţare din capitala Baku şi din alte oraşe mari urmează să fie redeschise. Locuitorii sunt autorizaţi să iasă doar o ”singură dată pe zi, timp de maximum două ore, după ce au primit permisiunea printr-un SMS” de la autorităţi, a anunţat premierul Ali Asadov.

În schimb, mai multe ţări din Europa, copleşte în primăvară de maladie, continuă să relaxeze măsurile de precauţie, în urma unei încetiniri a epidemiei.

Bilanț negru la nivel mondial

Covid-19 a ucis în mod oficial cel puţin 468.518 de oameni în lume şi a contaminat peste 8,9 milioane de oameni, dintre care 4,2 milioane de persoane sunt considerate în prezent vindecate, după ce China a anunţat apariţia în decembrie a bolii.

Statele Unite, ţara cel mai puternic afectată, înregistra duminică un bilanţ de 119.977 de morţi şi aproape 2,3 milioane de cazuri, potrivit Universităţii Johns Hopkins (JHU).

Asia, Orientul Mijlociu, Africa şi Oceania se află sub pragul de un milion de cazuri. Însă o reapariţie îngrijorează China de săptămâna trecută, cu 220 de cazuri noi, din care 22 înregistrate duminică.

Sursa : news.ro

Bulgaria înăspreşte măsurile împotriva covid-19 după creşterea numărului cazurilor; măştile de protecţie, obligatorii di... Gilead Sciences anticipează că va livra peste două milioane de serii de tratament cu Remdesivir pentru Covid-19, până la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x