Un studiu publicat în jurnalul științific Nature Medicine, pe 18 iunie, militeaă împotriva folosirii așa-ziselor „pașapoarte de imunitate” COVID-19. Cercetătorii chinezi au subliniat, în schimb, importanța menținerii măsurilor de prevenţie, precum distanţarea fizică şi izolarea grupurilor cu risc ridicat
Studiul, la care au participat 37 de pacienți simptomatici și 37 asimptomatici, a arătat că peste 90% dintre cei cu rezultate pozitive la testele pentru prezenţa anticorpului IgG - unul dintre principalele tipuri de anticorpi induşi de infectarea cu noul coronavirus - au prezentat niveluri ale acestuia care au scăzut brusc în două-trei luni.
Scăderea observată, în medie, a fost de peste 70%, atât în cazul pacinților COVID-19 pozitivi simptomatici, cât și asimptomatici.
Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea Medicală din Chongqing, o filială a Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.
Cu toate acestea, Jin Dong-Yan, profesor de virusologie la Universitatea din Hong Kong, care nu a făcut parte din grupul de cercetători, a declarat că acest studiu nu neagă posibilitatea ca alte zone ale sistemului imunitar să poată oferi protecţie.
Potrivit acestuia, unele celule memorează modul în care pot face faţă unui virus după prima infectare şi pot oferi o protecţie eficientă în cazul unei a doua runde de infectare.
Rămâne de văzut dac acest mecanism funcționează și în cazul COVID-19.
„Constatarea din această lucrare nu înseamnă că cerul se prăbuşeşte”, a precizat el, remarcând, de asemenea, că numărul pacienţilor implicaţi în studiu a fost unul redus.
Evaluare Națională 2020. Rezultate edu.ro, pe județe, înainte de contestații. Unde s-au obținut cele mai multe medii de ... Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!...