Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:50Observator Special

OMS, tot mai aproape de a dezvălui de unde provine coronavirusul. Piața din Wuhan nu ar fi, de fapt, locul de origine

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că tot mai aproape de a dezvălui de unde provine, de fapt, coronavirusul. Mai mulți reprezentanți au mers in China, în Wuhan, în încecarea de a identifica originile Covid-19.

OMS, tot mai aproape de a dezvălui de unde provine coronavirusul

Hepta

O echipă a OMS, care s-a deplasat în China pentru a identifica originile maladiei infecţioase COVID-19, a participat la "discuţii extinse" cu cercetători din Wuhan, locul unde a fost detectat primul focar al acestei boli.

Discuţiile au inclus informaţii noi cu privire la rezultatele unor studii desfăşurate pe animale. Autorităţile chineze au luat decizia de a închide o piaţă de animale din Wuhan la începutul epidemiei, la o zi după ce s-a constatat că unii dintre pacienţi erau comercianţi din acea piaţă.

Virusului ar proveni de la lilieci, însă un alt animal l-ar fi transmis în rândul oamenilor

OMS susţine că acest virus provine, cel mai probabil, de la lilieci şi că este posibil să fi trecut printr-o gazdă intermediară, un alt animal, înainte de a ajunge la oameni.

Citește și: Autoritățile așteaptă o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Nelu Tătaru, avertisment clar: „Scenariile din Italia se pot repeta și la noi”

Rezultatele investigaţiei desfăşurate de OMS sunt aşteptate cu nerăbdare de oamenii de ştiinţă şi de guvernele lumii.

"Echipa a avut discuţii extinse cu omologi chinezi şi a primit noi informaţii despre studii epidemiologice, biologice şi despre analize genetice şi cercetări asupra animalelor" a declarat pentru reporteri purtătorul de cuvânt OMS, Christian Lindmeier, adăugând că unele discuţii cu virusologii din Wuhan au fost înregistrate video.

Misiunea OMS din China, formată din doi specialişti în sănătatea animalelor şi în epidemiologie, a primit sarcina de a pregăti terenul pentru o echipă mai mare de experţi internaţionali şi chinezi care vor încerca să determine modul în care virusul care provoacă COVID-19 a trecut de la animale la oameni.

Citește și:

Medicii americani au rupt tăcerea. Specialiștii spun adevărul despre COVID-19: „Dacă ni s-ar fi spus acum câteva luni, am fi râs”

Piața din Wuhan nu ar fi locul de origine al virusului Covid-10

Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus, a declarat luni un oficial cu rang înalt din structura OMS, Mike Ryan, care a anunţat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni.

"Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni", a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă organizată în format virtual la Geneva.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat la sfârşitul lunii iunie că o mică echipă de la OMS se va deplasa în China pentru a pregăti viitorul studiu.

Recomandari