Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Medicii americani au rupt tăcerea. Specialiștii spun adevărul despre COVID-19: „Dacă ni s-ar fi spus acum câteva luni, am fi râs”

În plină explozie a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, medicii americani din prima linie au rupt tăcerea. Ce ascund autoritățile și cât de grav este noul coronavirus.

Medicii americani au rupt tăcerea. Specialiștii spun adevărul despre COVID-19: „Dacă ni s-ar fi spus acum câteva luni, am fi râs”

Profimedia

Un grup de medici din SUA a decis să vorbească public despre COVID-19. Acești specialiști critică reacțiile autorităților și pe cele ale comunității internaționale cu privire la noul coronavirus și gravitatea sa.

„Ne aflăm aici pentru că noi credem că poporul american nu a aflat toate informațiile existente în țara noastră. Avem experiți, dar există mai mulți în întreaga țară, așa că mulți dintre noi am decis să ne unim. Noi suntem doctorii din prima linie din America, ne aflăm aici doar ca să ajutăm pacienții americani și să vindecăm națiunea.

Avem multe informații pe care vrem să vi le împărtășim. Americanii au fost lăsați pradă fricii. Nu suntem blocați de coronavirus, cât sutem blocați de plasa fricii. Plasa aceasta ne-a înconjurat și ne strivește, lasă poporul american, societatea și economia fără viață. Nu are niciun sens”, și-a început discursul unul dintre medici.

Copiii tolerează virusul foarte bine

Un alt medic, pediatru, a vorbit despre impactul pe care îl are virusul asupra copiilor.

„Unii se temeau că acești copii vor fi cei care vor răspândi mai mult infecția, dar se întâmplă exact opusul. Copiii tolerează virusul foarte bine, nu îl transmit părinților sau profesorilor.

Trebuie să readucem la normal viețile copiilor noștri. Cum putem face acest lucru? Îi readucem în sălile de clasă”, a explicat un medic pediatru cu o experiență de36 de ani.

Acuratețea testelor, un subiect controversat și în Europa, a fost o altă temă abordată de americani. Potrivit acestora, chiar dacă numărul infectaților ar fi cel real, cei mai mulți au dezvoltat forme ușoare sau sunt asimptomatici.

„Numărul de cazuri pe care îl vedem mereu cum crește, este practic irelevant și chiar dacă ni s-ar fi spus acum câteva luni că acestea sunt cifrele care vor apărea în presă, noi am râs de multe ori pe acest subiect. Vorbim despre imunitatea de turmă. Sunt mulți testați pozitiv care nu au simptome sau au simptome ușoare.”

Dacă sunteți tineri și sănătoși, vă veți reveni

Medicii americani au precizat că virusul este mortal doar pentru persoanele cu comorbidități - diabet, obezitate etc și sunt îngrijorați că autoritățile nu vorbesc atât de mult despre acest lucru, pe cât ar trebui.

„Dacă sunteți tineri și sănătoși, vă veți reveni. Dacă aveți sub 60 de ani și nu aveți comorbidități, boala este mai puțin mortală decât gripa. Acestea sunt vești mari pentru americani și nu vi se spune nimic.”

Nu în ultimul rând, medicii au criticat autoritățile americane pentru că nu transmit un mesaj de speranță populației, de exemplu cel legat despre eficacitatea tratamentelor.

Sursa: Antena 3

Recomandari