Antena Căutare

Orasul Bruxelles, invadat de tractoare. Fermerii au ars cauciucuri si au "udat" Parlamentul European cu lapte

A fost spectacol in centrul Bruxelles-ului. Si nu e vorba despre vreo sarbatoare, ci de un protest inedit al fermierilor europeni. Au venit cu miile din mai multe tari si au udat cladirea Parlamentului European cu tone de lapte. Apoi au incendiat zeci de cauciucuri. Nemultumirea lor? Preturile tot mai mici cu care se vinde laptele si apropierea vertiginoasa de faliment.

Mii de tractoare au invadat centrul Bruxelles-ului si nu a fost vreo regie elaborata a vreunui film. Utilajele au fost aduse de fermieri din Franta, Germania, Luxemburg si Olanda, veniti sa-si strige nemultumirea in fata sediului Parlamentului European. Nu inainte de a "boteza" cladirea cu tone de lapte.

“Mesajul nostru este ca avem nevoie de noi legi care sa asigure ca preturile acopera cheltuielile de productie. Preturile la care se vinde laptele sunt prea mici. Fermierii nu pot trai din asta si trebuie sa renunte la afaceri”, a explicat Romuald Schaber, presedintelui Comitetului european al laptelui.

Politistii si pompierii au fost mobilizati in caz ca manifestatia ar fi scapat de sub control. Fermierii au amenintat ca protestul va dura pana cand vor obtine schimbarile pe care le doresc.

Corpul neinsufletit al lui Yasser Arafat a fost exhumat... Marea Britanie, in zodia inundatiilor: trei morti si sute de evacuati in Tara Galilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x