Antena Căutare

Pagubele cauzate de coruptie sunt comparabile cu PIB-ul Romaniei, la nivelul UE

Un comunicat de presa al Comisiei Europene arata ca UE plateste anual pentru coruptie aproximativ 120 de miliarde de euro pe an, ceea ce inseamna ca putem spune ca al 28-lea stat membru al Uniunii s-ar numi "Coruptia", conform caleaeuropeana.ro, citat de Jurnalul.ro

"Coruptia ramane o problema majora in tarile Uniunii Europene, ba chiar se pare ca a crescut in ultimii trei ani, conform sondajului Eurobarometru dat astazi publicitatii de Comisie", mai noteaza sursa.

Aproape trei sferturi dintre europeni continua sa considere coruptia drept o problema grava si sunt de parere ca ea este prezenta la toate nivelurile de guvernare.

"Observam cu dezamagire ca rezultatele concrete in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei in Uniunea Europeana raman nesatisfacatoare. De cate ori nu am spus ca a venit timpul sa actionam? Cetatenii europeni se asteapta la masuri decisive din partea guvernelor nationale. Ar cam fi timpul ca acestea sa fie adoptate", a declarat Cecilia Malmström, comisarul european pentru afaceri interne.


Foto: ec.europa.eu

AFP: Romanii izolati din cauza zapezii au primit alimente transportate cu parapanta... Panica in Thailanda: atacurile cu bombe din Bangkok afecteaza turismul tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x