Antena Căutare

Panica in Marea Britanie: cele mai grave inundatii din istorie. Oamenii isi parasesc locuintele

Cu doar doua zile inainte de Craciun, Marea Britanie se confrunta cu cele mai grave inundatii din istorie. Oamenii din unele zone au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele si vor petrece sarbatorile in adaposturile amenajate de autoritati

Situatia este cu atat mai grava cu cat zeci de drumuri sunt inchise din cauza inundatiilor, iar oamenii care vor merge acasa pentru a-si petrece Craciunul vor fi nevoiti sa ocoleasca zonele afectate.

Dupa ploile abundente din ultimele zile, raurile din Anglia si Tara Galilor s-au revarsat, inundand zeci de localitati. Mai multe drumuri au fost blocate din cauza inundatiilor si a alunecarilor de teren.

Pompierii muncesc zi si noapte pentru a-i scoate din case pe localnicii blocati, insa ploile torentiale care nu s-au oprit de 24 de ore ingreuneaza operatiunile de salvare. Sute de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele de teama inundatiilor.

Meteorologii britanici au emis peste 200 de avertismente de inundatii, iar ploile torentiale vor continua si zilele urmatoare si se vor extinde si in Scotia.

Expertii spun ca 2012 a fost un an al extremelor din punct de vedere meteorologic. Dupa luni intregi de seceta, in anumite zone ale tarii a plouat zile in sir si in aceasta iarna, dupa prima zapada, au revenit inundatiile.

Sursa: Antena 3

Aeroporturile din SUA si Canada, supraaglomerate in apropierea Craciunului... Cutremur cu magnitudinea de 5,8, in nord-estul Marii Negre ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x