Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea, la prima aparitie publica dupa anuntul demisiei

Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza pentru binele bisericii. E prima declaratie a Sfantului Parinte dupa anuntul care a socat o lume intreaga. El avut, astazi, prima aparitie publica in cadrul unei audiente generale la Vatican.

„Adevarul, credinta in Dumnezeu si dragostea sunt cele mai importante! Va multumesc!”, a spus papa. Mii de italieni si sute de credinciosi straini au participat la ultima audienta publica a Suveranului Pontif inainte ca acesta sa se retraga din functie. Dupa-amiza, papa va oficia slujba care marcheaza Miercurea Cenusie, adica inceputul postului mare la catolici.

Dupa ce pleca de la conducerea Bisericii Catolice, papa se va retrage in resedinta sa de vara din sudul capitalei Italiei. Apoi, va sta intr-o manastire care se afla in spatele Bazilicii Sfantul Petru.

Pe culoarele intunecate ale palatului papal nu este vreme pentru pareri de rau. Toata lumea se pregateste pentru ce va urma. Unul dintre favoritii vine din Africa. Cardinalul ganez Peter Turkson este favorit la casele de pariuri.

La Palermo, sute de romani au organizat o procesiune inedita prin oras... Ponta, despre scandalul carnii de cal: "Daca nu e nimic ilegal in Romania, nu ramanem noi vinovatii de serviciu ai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x