Antena Căutare

Ponta, despre scandalul carnii de cal: "Daca nu e nimic ilegal in Romania, nu ramanem noi vinovatii de serviciu ai Europei"

"Daca nu e nimic ilegal in Romania, nu ramanem noi vinovatii de serviciu ai Europei." Este declaratia ferma a premierului Victor Ponta in sedinta de Guvern de astazi. Reactia e cum nu se poate mai indreptatita. Mai ales ca s-a dovedit ca exporturile romanesti de carne de cal au fost facute corect. Doar spre Olanda si cu acte in regula. In Marea Britanie in schimb au fost descoperite un abator si o firma de procesare care vindeau carne de cal pe post de carne de vita. Si au fost inchise!

Politia britanica si Agentia de Securitate Sanitara au facut descinderi intr-un abator din Anglia dar si intr-o fabrica de procesare din Tara Galilor. Ambele livrau, pentru hamburgeri si kebab, carne tocata de vita, doar pe eticheta.

Totul dupa ce, de cateva zile, Romania a fost aratata cu degetul, de jurnalistii britanici, drept sursa carnii de cal descoperite in compozitia unor produse de carne tocata, in franta si in regat. Doar ca la noi, totul era in regula.

“Avem, din fericire, confirmarea si din Olanda, pentru ca trebuie sa precizez ca toata carnea de cal a plecat din Romania prin Olanda, nu s-a dus direct in Franta. Avem o confirmare ca tot ce s-a intamplat nu vizeaza Romania”, a declarat Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

“Daca gasim ceva ilegal in Romania, nu ascundem sub pres si sanctionam dur. Dar, daca nu e nimic ilegal in Romania, nu ramanem noi vinovatii de serviciu ai Europei”, a declarat, vehement, Victor Ponta.

Ceea ce nu se poate spune despre procesatorii britanici. “Carnea era folosita pentru un produs care trebuia sa fie de vita si nu de cal. Este clar ca asa ceva este inacceptabil si am confiscat toate produsele din acel loc”, a precizat Andrew Rhodes, reprezentantul Agentiei pentru Alimente.

Oficialii britanici vor verifica acum si alte abatoare suspecte din Regat. Ministrii Agriculturii din mai multe tari europene, printre care si cel roman, se se intalnesc in aceasta seara la ora 18 pentru a discuta despre scandalul carnii de cal.

Papa Benedict al XVI-lea, la prima aparitie publica dupa anuntul demisiei... Imagini socante! Un sofer american a accidentat o femeie si un copil si a fugit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x