Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea va avea, dupa retragerea de la Vatican, o pensie de 2.500 euro pe luna

Capul Bisericii Catolice nu are un venit in timpul functiei, dupa cum au declarat pentru presa oficialii de la Vatican, de-a lungul anilor. Cu toate acestea, acestia au anuntat ca Papa Benedict al XVI-lea va avea, dupa retragerea din functie, o pensie lunara de 2.500 de euro.

Momentan, Papa Benedict al XVI-lea nu are un venit oficial. Insa atunci cand va renunta oficial la functia de conducator al Bisericii Catolice pe 28 februarie, actualului Suveran Pontif i se va plati o pensie lunara de 2.500 de euro (3.340 de dolari).

Papa si-a luat un concediu de o saptamana pentru exercitii spirituale, prilejuite de postul Pastelui. Acest anunt vine la doar cateva zile dupa ce Suveranul Pontif si-a dat demisia.

Intre timp, starea de sanatate a sefului de la Vatican pare sa se agraveze. Potrivit unui jurnalist german, care i-a luat numeroase interviuri Sfantului Parinte, Papa Benedict al 16-lea nu mai vede cu ochiul stang si are probleme de auz. Exista insa mai multe variante ce speculeaza motivele din spatele demisiei Suveranului Pontif.

VIDEO! Un meteorit a cazut in Arabia Saudita... Contul de Twitter al Papei Benedict al XVI-lea va fi inchis definitiv dupa demisia oficiala a acestuia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x