Live acumObservator 23
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Papa Francisc, propunerea ce i-a emoționat pe creștini! „Omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei”

Italia a depăşit China la numărul de cazuri de coronavirus, iar situaţia degenerază de la o oră la alta. 969 de oameni au murit în ultimele 24 de ore în Peninsulă, iar haosul domneşte la nivel mondial. În acest context, Papa s-a rugat pentru binele întregii omeniri.

Papa Francisc s-a rugat în cursul zilei de miercuri în biblioteca Palatului Apostolic. Mesajul său a emoționat milioane de creștini din întreaga lume.

PAPA FRANCISC, RUGĂCIUNE PENTRU OAMENII DIN ÎNTREAGA LUME

”În acest moment vrem să implorăm milostivire asupra omenirii, greu încercată de pandemia de Coronavirus, și o facem împreună, creștini ai oricărei Biserici și comunități, de orice vârstă, limbă și națiune”, a spus papa Francisc la recitarea rugăciunii ”Tatăl Nostru”, condusă miercuri la ora 12.00 în biblioteca Palatului Apostolic.

citește și: Când apare vaccinul împotriva coronavirusului! Răspunsul pe care toată omenirea îl așteaptă

Dragi frați și surori”, a spus papa în scurta sa introducere, ”astăzi ne-am dat întâlnire toți creștinii din lume ca să ne rugăm împreună Tatăl Nostru, rugăciunea pe care ne-a învățat-o Isus. Ca fii plini de încredere ne adresăm Tatălui. O facem în toate zilele, de mai multe ori pe zi; dar în acest moment vrem să implorăm milostivire pentru omenirea greu încercată de pandemia de Coronavirus. Și o facem împreună, creștini din orice Biserică și Comunitate, de orice tradiție, de orice vârstă, limbă și națiune”.

Printre ultimii depistaţi pozitivi se numără şi premierul britanic Boris Johnson, negociatorul şef pentru Brexit, ministrul Sănătăţii al Marii Britanii, dar şi solistul trupei Rammstein.

Papa Francisc s-a rugat pentru binele creștinilor din întreaga lume

Creştinii din întreaga au spus miercuri la miezul zilei rugăciunea ”Tatăl nostru”, pentru a-l implora pe Dumnezeu să oprească pandemia noului coronavirus, la îndemnul Papei Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, relatează Reuters.

Papa a propus această rugăciune comună şi simultană duminică tuturor bisericilor şi comunităţilor creştine de diverse confesiuni din întreaga lume.

”În aceste zile de încercări, în timp ce omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, aş vrea să propun tuturor creştinilor să-şi unească vocile către cer”, a îndemnat el.

Papa a susţinut o introducere, în care a subliniat că această rugăciune a fost destinată totodată ”bolnavilor şi familiilor lor, personalului care îngrijeşte şi celor care îi susţin, autorităţilor, forţelor de poliţie şi voluntarilor, dar şi miniştrilor (cultului) din comunităţile noastre”.

Creştinii reprezintă aproximativ 2,3 miliarde de oameni, dintre care 1,3 miliarde sunt catolici.

Sursa: vaticannews.va, news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro