Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Când apare vaccinul împotriva coronavirusului! Răspunsul pe care toată omenirea îl așteaptă

Într-o lume de incertitudini apar şi raze de speranţă. Experţii din mai multe ţări se luptă să găsească un leac pentru virusul chinezesc. Printre ei, şi cercetători români din Timişoara care au început de astăzi testele pentru un vaccin împotriva coronavirusului.

Serul ar putea ajunge pe piaţa cel mai devreme, în septembrie, dar va fi fabricat cel mai probabil afară.

În cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei,din Timişoara, se lucrează contracronometru. Cercetătorii Oncogen au pierdut şirul zilelor şi nopţilor petrecute în laborator.

Misiunea lor este acum să găsească un vaccin pentru virusul care a paralizat planeta. Au ajuns la faza testelor pe celule umane.

OAMENII DE ȘTIINȚĂ LUCREAZĂ LA UN VACCIN ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Cel mai devreme vaccinul românesc împotriva Covid-19 ar urma să iasă pe piaţă în toamnă. Pînă atunci însă mai sunt mulţi paşi de făcut iar experţii spun că mai au nevoie de bani. Au cerut guvernului 4 milioane de euro. O problemă ar putea fi şi cu producţai serului. Institutul Cantacuzino a rămas fără autorizaţie de un deceniu.

Când apare vaccinul împotriva coronavirusului! Răspunsul pe care toată omenirea îl așteaptă

Când apare vaccinul împotriva covid-19

Compeţia este strânsă în lume pentru descoperirea serului salvator. China are ambiţia să fie prima ţară care va reuşi să vindece boala care a ucis până acum peste 20.000 de oameni în întreaga lume. Vaccinul chinezesc ar putea fi gata pentru o "utilizare de urgenţă" cum o numesc specialiştii în aprilie. Testările vor dura un an sau chiar mai mult.

Şi Israelul e înscris în cursa pentru găsirea unui leac. Experţii lucrează de 4 ani la un vaccin oral care să ţină departe mai multe tipuri de virusuri, inclusiv COVID 19. Şi în acest caz, testarea va dura însă luni întregi.

Între timp, în Statele Unite, cercetătorii au început primele studii pe oameni. Şi drumul lor e însă lung. Între timp, oamenii de ştiinţă fac noi descoperiri în privinţa virusului chinezesc. De exemplu, pe telefon poate supravieţui.nouă zile! Devine vital să ne dezinfectăm ecranul, mai ales că un om îşi atinge telefonul, în medie, de 2.600 de ori într-o singură zi.

Recomandari