Live acumMarea Unire ZU
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Papa în România. Papa Francisc denunţă ''răutăţile'' vremurilor noastre

Papa Francisc a denunţat luni ''răutăţile şi lucrurile urâte din vremurile noastre'', care atrag după sine respingerea migranţilor, într-un mesaj cu ocazia Zilei mondiale a migranţilor şi refugiaţilor.

Papa Francisc a denunţat luni ''răutăţile şi lucrurile urâte din vremurile noastre'', care atrag după sine respingerea migranţilor, într-un mesaj cu ocazia Zilei mondiale a migranţilor şi refugiaţilor.

"Răutăţile şi lucrurile urâte din vremurile noastre măresc frica de 'ceilalţi', necunoscuţii, marginalizaţii, străinii. Se poate constata acest lucru în special în zilele noastre, când migranţii şi refugiaţii ne bat la poartă căutând protecţie, securitate şi un viitor mai bun", a subliniat suveranul pontif în mesajul său.

Textul mesajului, pregătit cu mult timp în avans, a fost dat publicităţii la o zi după alegerile europene, marcate de o creştere a extremei drepte, care doreşte să închidă porţile Europei pentru migranţi.

Vezi și: Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București

"Teama este legitimă în special pentru că lipseşte pregătirea pentru această întâlnire. Problema nu este însă a avea îndoieli şi temeri. Problema intervine atunci când acestea ne condiţionează modalitatea de a gândi şi a acţiona şi ne determină să fim intoleranţi, închişi şi poate - fără să ne dăm chiar seama - rasişti", a subliniat papa Francisc.

"Conflicte violente şi războaie în adevăratul sens al cuvântului nu încetează să distrugă umanitate, nedreptăţile şi discriminările se succed (...), iar cei mai săraci şi cei mai defavorizaţi suportă consecinţele", a mai precizat suveranul pontif.

Atitudinea în problema migranţilor ''constituie un semnal de alarmă care ne avertizează asupra declinului moral care ne pândeşte'', a spus papa Francisc.

Papa Francisc, vizită istorica în România

Vizita apostolică a lui Papa Francisc în România se desfășoară în perioada 31 mai-2 iunie. Începând din data de 26 mai, toți credincioșii care s-au înscris online pentru a beneficia de bilete pentru slujba pe care Papa Francisc la Buucrești și în țară vor primi biletele de acces în formă tipărită sau în format electronic. Acest bilet este nominal, are un cod unic de bare și poate fi prezentat atât în formă tipărită, cât și electronică.

Recomandari