Antena Căutare

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București

Vizita lui Papa Francisc în România a fost pusă la punct până în ultimul detaliu și a început deja distribuirea biletelor gratuite pentru evenimentul „Papa la București”, atât în format tipărit, cât și electronic.

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București Galerie
Papa Francisc in Romania

Vizita lui Papa Francisc în România a fost pusă la punct până în ultimul detaliu și a început deja distribuirea biletelor gratuite pentru evenimentul „Papa la București”, atât în format tipărit, cât și electronic.

Vizita apostolică a lui Papa Francisc în România se desfășoară în perioada 31 mai-2 iunie. Începând din data de 26 mai, toți credincioșii care s-au înscris online pentru a beneficia de bilete pentru slujba pe care Papa Francisc la Buucrești și în țară vor primi biletele de acces în formă tipărită sau în format electronic. Acest bilet este nominal, are un cod unic de bare și poate fi prezentat atât în formă tipărită, cât și electronică.

Va exista şi o zonă „liberă”, pentru cei care nu s-au înscris online pentru a participa la sluja oficiată de Papa Francisc. Ei vor putea urmări toate manifestările din Bucureşti pe un ecran amplasat de Primărie.

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii

Pentru slujba pe care Papa Francisc o va ține la București, dar și pentru cele din țară, credincioșii au obligația să respecte câteva reguli pentru a putea participa:

  • fiecare trebuie să aibă un act de identitate asupra lui. La intrare se va face un control de securitate și s-ar putea ca acolo să li se solicite prezentarea unui act de identitate
  • fiecare pelerin trebuie să respecte întocmai instrucțiunile de pe biletul propriu și să se prezinte la punctul de acces indicat.
  • oamenilor le este interzis să vină cu animale de companie
  • nu trebuie să aibă asupra lor umbrele sau alte obiecte contondente. Toate obiectele personale care prezintă un potențial pericol vor fi reținute în punctele de acces și vor putea fi recuperate începând cu data de 3 iunie, de la sediul Centrului de Înscrieri ARCB, Str. G-ral. Berthelot, Nr. 19, lângă Librăria Sf. Iosif.
  • nu sunt permise bagaje voluminoase.

Zonele de acces pentru vizita lui Papa Francisc la București

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București

Papa Francisc la Bucuresti

Măsuri de siguranță specială pentru vizita lui Papa Francisc în România

În total vor fi 1.700 de jandarmi și 2.000 de polițiști care vor asigura securitatea lui Papa Francisc în România.

Aproximativ 25.000 de persoane s-au înscris pentru a participa la Sfânta Liturghie ce va avea loc, vineri, la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, potrivit lui Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Pe toate străzile, aşa cum a fost anunţat din urmă cu mai bine de o lună, vor fi amplasate ecrane şi sisteme audio. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti au spus că vor fi amplasate maxim de 7.000 de scaune în tot arealul.

Programul lui Papa Francisc la București

  • la ora 11.30, pe aeroportul „Henri Coandă”, iar la ora 12.05, va avea loc ceremonia de bun-venit la palatul Cotroceni.
  • la ora 12.20, Suveranul Pontif se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis,
  • la ora 12.50, va avea loc o întâlnire cu Viorica Dăncilă, tot la palatul Cotroceni, unde la ora 13.00, va discuta cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. Aici, papa va ţine un discurs.
  • la ora 15.45, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la Palatul patriarhal, apoi, la ora 16.15, cu Sinodul permanent şi va ţine un discurs.
  • la ora 17.00, va ajunge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea „Tatăl nostru”, şi el va transmite un cuvânt de salut.
  • Suveranul Pontif va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, la ora 18.10, când va începe Sfânta Liturghie.

Citește și: Program Papa Francisc în România, traseul complet al Suveranului Pontif. Unde poate fi văzut

Carnagiu la Galați! Cinci victime într-un accident rutier provocat de o maşină cu volan pe dreapta... Programul ”O familie, o casă”, deloc accesibil pentru români! Numai locuințele noi vor mai putea fi luate prin credit ga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x