Căutare Live

Parlamentul Cataluniei a votat pentru independența provinciei!

Parlamentul Cataloniei a votat pentru independență, vineri după-amiază, la şedinţa în care separatiştii au cerut autoproclamarea independenţei acestei provincii spaniole.

Parlamentul Cataloniei a votat pentru independență, vineri după-amiază, la şedinţa în care separatiştii au cerut autoproclamarea independenţei acestei provincii spaniole.

Independența a fost votată cu 70 de voturi pentru, două împotrivă și două voturi anulate. Moţiunea a fost înaintată de deputaţi ai formaţiunilor Junts pel Si (Uniţi pentru Da) şi CUP, partidul de extremă stânga aliat al lui liderului catalan Carles Puigdemont, care împreună au o majoritate în parlamentul regional, şi prevede 'constituirea unei republici catalane ca stat independent, suveran, democratic şi social'.

Carles Puigdemont, a anunţat joi seară că nu va convoca alegeri anticipate, sugerate de Madrid pentru dezamorsarea crizei, şi că lasă parlamentul regional al Cataloniei să ia o decizie cu privire la declararea independenţei acestei provincii spaniole, în virtutea referendmului din 1 octombrie, considerat ilegal de guvernul spaniol.

Acesta din urmă i-a cerut de două ori ultimativ premierului catalan să renunţe explicit la autoproclamarea independenţei, în caz contrar va fi activat articolul 155 din Constituţia Spaniei, respectiv suspendarea autonomiei Cataloniei.

Un stat membru cere UE să renunțe la ora de vară. Care este motivul... Mii de catalani îşi exprimă bucuria în faţa sediului Parlamentului regional!...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri