Antena Căutare

Mii de catalani îşi exprimă bucuria în faţa sediului Parlamentului regional!

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi la zece şi două abţineri - o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană, relatează The Associated Press. Opoziţia a părăsit sala, în semn de protest, înainte de vot.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi la zece şi două abţineri - o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană, relatează The Associated Press. Opoziţia a părăsit sala, în semn de protest, înainte de vot.

CITEȘTE ȘI: Președintele Ligii Spaniole de Fotbal face un anunț teribil: ”Dacă se va declara independența Cataloniei, Barcelona va fi exclusă automat din La Liga”. Ce se întâmplă cu veniturile competiției

Mii de persoane care s-au adunat în faţa sediului Parlamentului catalan, în semn de suţinere faţă de independenţă, au izbuncit în urale şi au dansat după ce Legislativul a adoptat rezoliţia prin care spune că vrea să înfiinţeze o Republică independentă catalană. Premierul spaniol Mariano Rajoy face un apel la calm şi dă asigurări că va fi restabilită legalitatea în Catalonia, într-o postare pe Twitter, imediat după declararea independenţei Cataloniei.

Spania se opune eforturilor în vederea independenţei, iar Guvernul regional de la Madrid pregăteşte măsuri prin care să preia controlul asupra acesteo regiuni din nord-estul ţării.

Nicio ţară nu şi-a exprimat susţinerea faţă de efortul secesionist

Rezoluţia îndeamnă la lansarea unui proces de independenţă care include redactarea unor noi legi şi deschiderea unor negocieri ”pe picior de egalitate” cu autorităţile spaniole în vederea stabilirii unei cooperări.

Mii de persoane care s-au adunat în faţa sediului Parlamentului catalan, în semn de suţinere faţă de independenţă, au izbuncit în urale şi au dansat după ce Legislativul a adoptat rezoliţia prin care spune că vrea să înfiinţeze o Republică independentă catalană, relatează The Associated Press.

Mulţimea a urmărit votul şi numărarea voturilor live, pe ecrane uriaşe

Preşedintele separatist al regiunii Carles Puigdemont şi vicepreşedintele Oriol Junqueras s-au felicitat, îmbrăţişat şi au dat mâna după vot, în care 70 dintre cei 135 de parlamentari s-au exprimat în favoarea independenţei, zece au votat împotrivă, iar doi au dat voturi în alb.

Marea majoritate a aleşilor din opoziţie a părăsit hemiciclul, în semn de protest, înainte de vot.

Puigdemont şi Junqueras s-au aflat printre membrii Guvernului regional care şi-au exprimat votul în această sesiune.

Parlamentul Cataluniei a votat pentru independența provinciei!... E OFICIAL! ALERTĂ Spania: Parlamentul de la Madrid a aprobat guvernarea directă a Cataloniei! Doamna Topor din Vaslui, p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x