Antena Căutare

Patru mari companii farmaceutice au ajuns la un acord de 260 de milioane de dolari în Ohio, pentru a evita un proces federal major în scandalul opioidelor

Patru mari companii farmaceutice americane au ajuns luni, în ultimul moment, la un acord juridic de 260 de milioane de dolari cu două ţinuturi din Ohio, referitor la scandalul opioidelor, care le permite să evite primul proces federal în această criză naţională, transmite Reuters.

Patru mari companii farmaceutice americane au ajuns luni, în ultimul moment, la un acord juridic de 260 de milioane de dolari cu două ţinuturi din Ohio, referitor la scandalul opioidelor, care le permite să evite primul proces federal în această criză naţională, transmite Reuters.

Cu toate acestea, cele patru companii, respectiv distribuitorii de medicamente AmerisourceBergen, Cardinal Health şi McKesson, precum şi producătorul de medicamente Teva Pharmaceutical Industries, nu au reuşit să încheie un acord mai larg, în valoare de zeci de miliarde de dolari, pentru a pune capăt tuturor litigiilor legate de opioide.

Distribuitorii, care gestionează aproximativ 90% din medicamentele cu prescripţie din Statele Unite, vor plăti imediat o sumă combinată de 215 milioane de dolari.

Teva va plăti 20 de milioane de dolari în numerar şi va oferi medicamente Suboxone, folosite în tratarea dependenţei de opioide, în valoare de 25 de milioane de dolari, a declarat avocatul celor două ţinuturi, Hunter Shkolnik.

Teva, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, va face contribuţia respectivă pe parcursul a 18 luni, a spus Shkolnik.

Acordul închide un proces intentat de ţinuturile Cuyahoga şi Summit din Ohio, care au acuzat companiile că au alimentat criza naţională a abuzului de opioide. Circa 400.000 de decese din Statele Unite, provocate de supradoze în perioada 1997-2017, au avut legătură cu consumul de opioide, potrivit datelor guvernamentale.

”În timp ce companiile contestă acuzaţiile făcute de cele două ţinuturi, considerăm că închiderea procesului printr-o înţelegere este un pas important pentru a ajunge la o soluţie globală şi la oferirea unor despăgubiri semnificative”, au afirmat distribuitorii într-un comunicat.

Teva a refuzat să comenteze.

Aşa-numitul proces test, de referinţă, ar fi avut rolul de a contribui la configurarea unui acord mai larg pentru aproximativ 2.600 de procese aflate în aşteptare, referitoare la impactul avut de abuzul de opioide asupra comunităţilor locale şi a ţării.

Vineri seară, negocierile pentru un acord global de 48 de miliarde de dolari pentru toate litigiile legate de abuzul de opioide, în care sunt implicate aceleaşi companii, au eşuat.

Acţiunile acestor companii au crescut săptămâna trecută, în speranţa unui acord global.

Luni, acţiunile celor trei mari distribuitori de medicamente au scăzut cu 2%-4%.

Acordul, dacă ar fi extrapolat la nivel naţional, pentru a rezolva toate litigiile celor patru companii, sugerează o valoare de circa 48 de miliarde de dolari.

Judecătorul de caz, Dan Polster, a spus că va stabili un nou termen de judecată pentru ultimul inculpat, lanţul de farmacii Walgreens Boots Allian.

Avocaţii autorităţilor locale au spus luni că litigiul a scos la iveală că sistemul de farmacii din SUA ”a jucat un rol mai mare în criza opioidelor decât s-a crezut iniţial”.

Walgreens a anunţat luni că a vândut opioide numai pe baza unor reţete valabile, prescrise de un medic licenţiat.

Procesele acuză producătorii de medicamente că au suprestimat beneficiile opioidelor, minimizând riscurile. Distribuitorii nu ar fi semnalat şi oprit creşterea comenzilor suspecte, livrând mari cantităţi de pastile în toată ţara.

Producătorii de medicamente au negat orice ilegalitate, argumentând că produsele lor sunt autorizate de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA, prospectele avertizând în privinţa riscurilor de a da dependenţă.

Acordurile de luni se adaugă altor acorduri în valoare de 66,4 milioane de dolari pe care cele două ţinuturi din Ohio le-au încheiat anterior cu companiile de medicamente Mallinckrodt, Endo International, Johnson & Johnson şi Allergan.

Sursa : news.ro

Mire și mireasă, furioși pe fotograf. E incredibil cum le-a stricat nunta... Desfăşurare de trupe, tancuri şi blindate americane în Lituania, într-un ”mesaj adresat Rusiei”...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x