Antena Căutare

Patru morţi în Extremul Orient rus, în urma prăbuşirii unui elicopter polivalent de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse

Un elicopter de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse s-a prăbuşit marţi în timpul unui exerciţiu pe un aeroport în Extremul Orient rus, iar cele patru persoane care se aflau la bord au murit, au anuţat autortăţile locale - al doilea accident mortal al unui elicopter de acest tip în mai puţin de o lună, relatează AFP.

”Trei membri ai echipajului şi un mecanic se aflau la bord. Ei au murit toţi patru”, a anunţat pe contul de Instagram guvernatorul districtului autonom Ciukotka, în nord-estul Rusiei, unde a avut loc accidentul, Roman Kopin.

”Cauza catastrofei ar putea fi o defecţiune tehnică a aeronavei”, a anunţat într-un comunicat, citat de agenţia rusă de presă Intefax, Ministerul rus al Apărării.

Accidentul a avut loc marţi către ora locală 5.00 (luni, 20.00, ora României), în timpul unui zbor-test pe Aeroport civil şi militar Anadyr, principalul oraş din Ciukotka, a anuţat armata..

Acesta este al doilea incident sângeros implicând un elicopter de tip Mi-8.

La 19 mai, un elicopter de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse s-a prăbuşit în regiunea Moscovei, iar întregul echipaj a murit.

O aeronavă polivalentă, Mi-8 este folosit atât în scopuri militare, cât şi în transportul civil. modelele cele mai mari pot transporta până la 32 de persoane.

Accidentele de elicopter sau de avioane de talie mică sunt deosebit de frecvente în Siberia şi în Extremul Orient rus, unde sunt folosite ca mijloace de transport pe distanţe uriaşe în aceaste regiuni puţin populate.

Sursa : news.ro

Brazilia menţine folosirea hidroxiclorochinei împotriva covid-19, în pofida opririi testelor clinice de către OMS, după ... Spania îşi revizuieşte în scădere bilanţul covid-19 al morţilor, la 26.834 de decese, cu 2.000 de morţi mai puţini...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x