Căutare Live

Patru morţi în Extremul Orient rus, în urma prăbuşirii unui elicopter polivalent de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse

Un elicopter de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse s-a prăbuşit marţi în timpul unui exerciţiu pe un aeroport în Extremul Orient rus, iar cele patru persoane care se aflau la bord au murit, au anuţat autortăţile locale - al doilea accident mortal al unui elicopter de acest tip în mai puţin de o lună, relatează AFP.

”Trei membri ai echipajului şi un mecanic se aflau la bord. Ei au murit toţi patru”, a anunţat pe contul de Instagram guvernatorul districtului autonom Ciukotka, în nord-estul Rusiei, unde a avut loc accidentul, Roman Kopin.

”Cauza catastrofei ar putea fi o defecţiune tehnică a aeronavei”, a anunţat într-un comunicat, citat de agenţia rusă de presă Intefax, Ministerul rus al Apărării.

Accidentul a avut loc marţi către ora locală 5.00 (luni, 20.00, ora României), în timpul unui zbor-test pe Aeroport civil şi militar Anadyr, principalul oraş din Ciukotka, a anuţat armata..

Acesta este al doilea incident sângeros implicând un elicopter de tip Mi-8.

La 19 mai, un elicopter de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse s-a prăbuşit în regiunea Moscovei, iar întregul echipaj a murit.

O aeronavă polivalentă, Mi-8 este folosit atât în scopuri militare, cât şi în transportul civil. modelele cele mai mari pot transporta până la 32 de persoane.

Accidentele de elicopter sau de avioane de talie mică sunt deosebit de frecvente în Siberia şi în Extremul Orient rus, unde sunt folosite ca mijloace de transport pe distanţe uriaşe în aceaste regiuni puţin populate.

Sursa : news.ro

Brazilia menţine folosirea hidroxiclorochinei împotriva covid-19, în pofida opririi testelor clinice de către OMS, după ... Bogdan Aurescu: România este profund interesată să ieşim din logica provocărilor şi a confruntării şi propunem crearea p...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri