Antena Căutare

Persoanele infectate cu coronavirus ar putea fi depistate în doar 15 minute. Chinezii pregătesc testul care va salva Planeta de Covid-19

O nouă metodă pentru detectarea coronavirusului a fost testată cu succes în China. Cu ajutorul a câtorva picături de sânge din deget, rezultatele vor fi obținute în 15 minute de la realizarea testului Covid-19, pe fiecare persoană suspectă de infectare. În prezent, durata testelor pentru coronavirus este de până la patru ore.

Persoanele infectate cu coronavirus ar putea fi depistate în doar 15 minute. Chinezii pregătesc testul care va salva Planeta de Covid-19
Test Covid-19 cu rezultate după doar 15 minute, dezvoltat în China

Potrivit unui articol publicat de echipa lui Zhong în Journal of Medical Virology, această metodă ar permite reducerea considerabilă a perioadei de timp pentru diagnosticarea bolii şi ar putea fi folosită ca test suplimentar la pacienţii care au rezultat negativ la testele de acid nucleic, principalul test de diagnosticare folosit în prezent pentru coronavirus.

Citește și: ALERTĂ! Noi cazuri de coronavirus în România! Numărul pacienților cu Covid-19 a ajuns la 35!

Coronavirusul va putea fi detectat în 15 minute

Noul sistem de diagnosticare poate fi folosit ca metodă de detectare rapidă, având în vedere că un test de acid nucleic durează câteva ore şi are nevoie de echipament specific, care de multe ori nu este disponibil.

Echipa de cercetare a precizat publicaţiei medicale că testul "este convenabil, rapid, sigur şi înalt sensibil", potrivit portalului chinez The Paper.

Citește și: Ei sunt românii infectați cu coronavirus! Ce știm despre ei

Testul normal de Covid-19, între 3 și 4 ore până la rezultat

Testul care funcţionează ca un reactiv de detectare de anticorpi a fost testat în spitalele din întreaga ţară prin probe clinice la pacienţii cu COVID-19, teste care au verificat sensibilitatea la detectarea şi specificitatea reactivului. Un test viral de acid nucleic are nevoie de între 3 şi 4 ore, în timp ce reactivul dă rezultate în 15 minute.

Pentru a realiza această analiză sunt suficiente câteva picături de sânge din deget, iar potrivit echipei de cercetare testul de detectare rapidă de anticorpi poate fi realizat fără ca persoana să stea întinsă pe pat.

Echipa speră să poată utiliza testul în perioada de deplasare la scară mare a persoanelor, inclusiv la reîntoarcerea chinezilor la locurile de muncă, notează The Paper.

Bernie Sanders obţine o victorie în alegerile primare din North Dakota... Susţinătorii loiali ai Kremlinului, încântaţi de un Putin ”pentru totdeauna” la putere, opozanţii denunţă un ”puci”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x