Antena Căutare

Peste 4.000 de cadavre gasite la Londra, in timpul lucrarilor la Crossrail

Ruinele spitalului St. Bethlehem, cunoscut ca Bedlam, au fost descoperite in timpul lucrarilor la Crossrail, cel cel mai mare proiect de infrastructura ce se desfasoara la momentul actual in Europa.

In timpul operatiunilor de excavare realizate pe "Liverpool", una dintre cele mai circulate strazi londoneze, muncitorii unei firme care participa la constructia liniei subterane au gasit nu mai putin de 4.000 de cadavre ale unor bolnavi mintal. Acestia fusesera inhumati in gropi comune, pentru ca familiile lor nu i-a revendicat.

Mormintele erau dispuse la fel ca cele descoperite in cartierul londonez Smithfield, in anii `80. Atunci au fost gasite cadavrele a numeroase persoane, ce murisera in timpul pandemiei de ciuma, Moartea Neagra, ce a ucis aproape a treia parte din populatia Globuluim la 1350.

Responsabilii care efectueaza sapaturi in zona considera ca pot gasi mai mult de 4.000 de schelete ale pacientilor care fusesera internati in spitalul pihiatric. “Datorita istoriei, stim ca este unul dintre cele mai mari locuri de inmormantare din Londra. Ne asteptam la descoperiri importante in faza principala a lucrarilor de excavare”, explica Jay Carver, seful echipei de arheologi.

Ramasitele apartin celor 20.000 de oameni inhumati intr-un cimitir din secolul al XVI-lea. “De-a lungul secolelor, numeroase persoane au traversat strada Liverpool, insa nimeni nu stia ca aici se afla unul dintre cel mai mari cimitire din Londra” , a declarat Nick Elsden, arheolog al Muzeului din Londra, care supravegheaza lucrarile de la Crossrail.

Momentan, cadavrele descoperite vor fi analizate pentru a se stabili de ce boli sufereau. Ulterior, vor fi ingropate aleatoriu. Chiar si asa, Carver spera sa poata identifica anumite persoane, deoarece se stie ca in cimitirul Bedlam au fost inhumate personaje importante, printre care Robert Lockyer, un membru politic al secolului al XV-lea.

Potrivit datelor furnizate de experti, de la inceputul lucrarilor, din anul 2009, au fost realizate mai mult de 300 de exhumari, iar resturile au fost mutate in cimitirul capitalei britanice.

In plus, au fost descoperite obiecte arheologice valoroase, precum o moneda venetiana din secolul XVII, numeroase vase de ceramica, dar si alte lucruri ce au fost expuse public deja. Printre altele au fost gasite oase de reni, de bizoni si de mamuti, ce dateaza de acum 68.000 de ani, dar si resturile unei case conac sau ruinele unui santier din secolul al XVIII-lea.

La cinci decade de la discursul "I Have a Dream" al lui Luther King, Obama il va sustine in acelasi loc... GALERIE FOTO! Au disparut in razboiul din Vietnam, dar au fost gasiti in viata, dupa 40 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x