Antena Căutare

UPDATE! Emmanuel Macron este noul preşedinte al Franţei. La 39 de ani, devine cel mai tânăr preşedinte din istoria celei de a V-a Republici

Candidatul En Marche!, Emmanuel Macron, de centru, este noul preşedinte-ales al Franţei, arată un exit-poll, difuzat de France 24. El a obţinut 65,099% din voturi.

UPDATE 21:51 Emmanuel Macron ar urma să depună jurământul pe 14 mai - surse

Transferul puterii între preşedintele în exerciţiu, Francois Hollande, şi preşedintele-ales, Emmanuel Macron, ar urma să aibă loc pe 14 mai, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Le Figaro.

UPDATE 21:30 Emmanuel Macron: Franţa a regăsit "speranţa şi încrederea"

O "nouă pagină" se deschide pentru Franţa, afirmă Emmanuel Macron, câştigătorul scrutinului prezidenţial, subliniind că "speranţa şi încrederea" au fost regăsite.

"O nouă pagină a îndelungatei noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie una a speranţei şi încrederii regăsite", a declarat preşedintele-ales al Franţei.

UPDATE 21:00 Candidatul En Marche!, Emmanuel Macron, de centru, este noul preşedinte-ales al Franţei, arată un exit-poll, difuzat de France 24. El a obţinut 65,099% din voturi.

La 39 de ani, candidatul de centru devine cel mai tânăr preşedinte din istoria celei de a V-a Republici.

CITEŞTE AICI DESPRE POVESTEA DE DRAGOSTE DINTRE MACRON ŞI SOŢIA SA!

Candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen ar fi obţinut 34,9% din voturi.

Potrivit unui sondaj realizat de Kantar Sofres-Onepoint la ieşirea de la urne, Macron ar fi obţinut 65,5% din sufragii, iar Le Pen 34,5%.

Institutul Elabe estimează că Macron a obţinut 65.9% din voturi, iar Le Pen 34,1%, relatează BFMTV.

“Francezii au ales un nou preşedinte al Republicii şi au votat pentru continuitate”, a afirmat candidata Frontului Naţional.

Ea a anunţat că a discutat cu Macron pentru a-l felicita şi i-a urat noroc pentru a face faţă “provocărilor cu care se confruntă Franţa”.

“Vreau să le mulţumesc celor 11 milioane de francezi care mi-au acordat vocea şi încrederea lor, precum şi militanţilor care m-au susţinut şi însoţit pe tot parcursul campaniei”, a spus ea.

Le Pen a afirmat că votul “istoric” din Franţa au făcut din formaţiunea sa principala forţă de opoziţie din ţară.

_________________________________________

Rata de participare la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa ar putea fi de 74% la ora locală 20.00 (21.00 ora României), când se vor închide şi ultimele secţii din Hexagon, potrivit unei estimări făcute de institutul Elabe pentru BFMTV.

Peste 65% dintre francezi au votat până la ora locală 17.00 în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale

Rata de participare la al doilea tur de scrutin a fost, până la ora locală 17.00 (18.00 ora României), de 65,3%, în scădere faţă de primul tur de scrutin, a anunţat Ministerul de Interne de la Paris, citat de Le Figaro.

La primul tur, la aceeaşi oră, rata de participare era 69,42%, iar în 2012 a fost 71,96%.

Emmanuel Macron ar fi obţinut între 62% şi 64% dintre voturile exprimate, potrivit presei belgiene

Emmanuel Macron ar fi obţinut între 62% şi 64% dintre voturile exprimate până la ora locală 16.00 (17.00 ora României), potrivit estimărilor şi sondajelor consultate de RTBF, care le descrie drept “fiabile”.

Acesta nu este primul scrutin la care presa belgiană publică rezultate preliminare în cursul alegerilor din Franţa.

Mass-media din Hexagon nu are voie, prin lege, să divulge astfel de informaţii înainte de încheierea votului.

După trei ani de captitvitate în mâinile grupării jihadiste Boko Haram, peste 80 de liceene Chibok au fost eliberate!... FRANŢA ARE PREŞEDINTE! Macron o învinge pe Le Pen cu 66,06% din voturile exprimate - rezultate provizorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x