Căutare Live

Peste trei milioane de oameni au protestat in Franta fata de reforma pensiilor

Peste trei milioane de oameni au participat la protestele impotriva reformei pensiilor in Franta. Oamenii, adunati in numar record pe tot teritoriul Hexagonului, sunt impotriva cresterii varstei de pensionare de la 65 la 67 de ani. Sindicalistii spun ca mitingurile ar putea dura mai multe zile.

Protestul impotriva reformei pensiilor a scos in strada milioane de francezi. Peste 3 spun sindicatele, in timp ce autoritatile dau un numar ceva mai mic: 1,2 milioane. Au fost organizate aproximativ 200 de manifestatii in toata Franta.

Protestul a paralizat traficul in capitala franceza, iar la greva s-au alaturat si muncitorii de la caile ferate. In ciuda protestelor de amploare, autoritatile sunt decise sa mearga inainte cu adioptarea reformei pensiilor.

Aliatii presedintelui Nicolas Sarkozy spun ca francezii trebuie sa accepte reforma deoarece este necesara pentru scoaterea tarii din criza. Senatul francez va lua o decizie privind legea controversata saptamana aceasta.

Romania, tara cu cei mai multi angajati la Jocurile Olimpice... Bilantul accidentului chimic din Ungaria a ajuns la 9 morti...
Ultimele știri