Antena Căutare

Petrolul a coborat sub 74 $/baril, aurul se apropie de 1.300 $/uncie

Argintul a urcat, la randul lui, la 20,99 $/uncie, apropiindu-se, astfel, de cifrele absolute din anii 1980, cand a progresat pana la 21,35 $/uncie. Francul elvetian s-a apreciat fata de moneda europeana, pana la 1,30 euro, determinand intreprinderile la masuri salariale pentru protejarea competitivitatii.

Prezent la Forumul economic mondial de la Davos, de la sfarsitul lunii ianuarie 2010, George Soros avertiza ca investitiile in metalul galben comporta riscuri majore.

Interesant este ca, la acea data, marele finantist poseda pozitii solide in primul fond de aur al planetei, SPDR Gold Trust, si detinea un numar respectabil de actiuni intr-o mina canadiana de aur. Incepand din 1 ianuarie, valoarea aurului a castigat 16,21%, iar intr-o saptamana, el s-a scumpit cu 2,61%.

In ultimele 12 luni, progresul a fost de 26,48%. Inainte de a se stabiliza, vineri, la Bursa londoneza a metalelor (LME) la 1.279,40 $/uncia, metalul galben a sarit la 1.283,03 $/uncie, ulti­mul prag record al saptamanii, marcata de o evolutie a aurului pe cat de fulminanta, pe atat de surprin­zatoare.

Cu exceptia deprecierii dolaru­lui ame­rican, nicio alta veste negativa nu a justificat aceasta ascensiune, care a antrenat toate metalele din categoria celor pretioase. Astfel, argintul, care a profitat de cererea sectorului industrial, care asigura mai mult de jumatate din consumul mondial, a incheiat intervalul de referinta cu 20,90 $/uncie, cel mai ridicat nivel din martie 2008.

Tot articolul, in Financiarul

Franta: 11 banci, amendate pentru ca au fixat comisioane netransparent... 800 mil. de oameni, in pericol de a deveni sinistrati in urma topirii ghetarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x