Căutare Live

Ce băieți! Polonezii folosesc votca de contrabandă ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului

În Polonia, peste 400.000 de litri de votcă de contrabandă şi de alcool pur produs ilegal vor putea fi utilizaţi ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului,

Modalitate de dezinfecție împotriva Covid-19. Foto ilustrativ

Octav Ganea/Inquam Photos

Autorităţile vamale şi fiscul deţin cel puţin 430.000 de litri de votcă şi de alcool, care au fost confiscaţi pentru a servi drept dovezi în proceduri judiciare sau ca urmare a acestor proceduri.

Potrivit Agerpres, care citează oficialități poloneze, mai multe mii de litri au fost puse la dispoziţia serviciilor interesate pentru a fi folosite la dezinfectarea clădirilor, localurilor şi mijloacelor de transport în comun.

Citește și: Coronavirus - Guvernul britanic a decis închiderea pub-urilor, restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor

Pompierii și mai multe spitale au primit litri de votcă

Astfel, pompierii din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, au primit 1.000 de litri de alcool pur, în timp ce trei spitale, două la Olsztyn şi unul la Elblag, au primit în total 2.500 de litri, a declarat pentru AFP Marta Rosiak, purtătoarea de cuvânt a administraţiei vamale din această regiune, învecinată cu regiunea rusă Kaliningrad.

Această operaţiune va continua în zilele următoare atât în beneficiul poliţiei, cât şi al grănicerilor şi al administraţiei publice.

Distilerii clandestine, artizanale sau industriale, sunt frecvent închise de autorităţi în Polonia, în special în nord-estul ţării. Acestea produc ''bimber'', o votcă artizanală, extrem de populară, vândută la un preţ mai mic decât cel al produselor omologate.

Coronavirus - Guvernul britanic a decis închiderea pub-urilor, restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor... De ce China scapă de coronavirus, iar Italia are tot mai mulți morți? Un specialist chinez îi pune la zid pe italieni: &...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri