Antena Căutare

Premierul tunisian, asteptat sa anunte noul guvern de uniune nationala

Premierul tunisian ar putea anunta, luni, noul guvern. Cabinetul va fi unul de uniune nationala, format in colaborare cu opozitia. Gestul ar reprezenta primul pas spre normalizarea situatiei in tara, dupa zile intregi de haos si violente.

La doua zile dupa fuga fostului presedinte Abidine Ben Ali, Tunisia incearca sa revina la normalitate. tara ar putea avea foarte curand un nou guvern de uniune nationala.

In pofida eforturilor depuse de autoritati, protestele violente au continuat si duminica. Grupuri razlete de manifestanti s-au ciocnit pe strazi cu fortele de ordine.

In plus, starea de nesiguranta a transformat Tunisia intr-un adevarat taram al paranoiei. Militarii au interceptat un camion cu oameni inarmati, in apropierea capitalei. Barbatii au fost retinuti cu brutalitate si trimisi dupa gratii. Abia dupa o investigatie mai amanuntita, s-a descoperit ca ca arestatii erau turisti suedezi, veniti in Tunisia ca sa vaneze

Protestele recente anti-putere s-au soldat pana acum cu 150 de morti si mii de cladiri devastate. Manifestantii sunt porniti nu doar impotriva fostului presedinte Ben Ali ci si impotriva sotiei sale, Leila.

Femeia e acuzata ca l-a impins pe seful statului sa adune o avere imensa pe spinarea poporului, pentru a-i satisface ei pofta de lux. Leila e cu 20 de ani mai tanara decat barbatul ei si provine dintr-o familie foare saraca. Din acest motiv, oamenii o suspecteaza ca s-a maritat din interes.

Sursa: Antena3

Foto: digitaljournal.com

Informatii din conturile bancare a 2.000 de personalitati, pe WikiLeaks... Bulgaria a confirmat aparitia unui al doilea focar al febrei aftoase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x