Antena Căutare

Presa chineză acuză Washingtonul de ”propagandă” şi ”bluf” după ce Pompeo spune că dispune de ”o cantitate importantă de probe” care arată că noul coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan

Un ziar apropiat Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) a catalogat luni drept un ”bluf” declaraţii ale secretarului de stat Mike Pompeo, care a dat asigurări cu doar câteva ore mai înainte că dispune de ”o cantitate importantă de probe” care arată că noul coronavirus provine dintr-un laborator chinez, relatează Reuters.

Şeful diplomaţiei americane nu are nicio probă care să arate că noul coronavirus provine din laboratorul de la Wuhan, scrie Global Times într-un editorial, în care îndeamnă Statele Unite să comunice elemente pe care îşi bazează acuzaţiile americanii.

”Administraţia Trump continuă să poarte un război de propagandă fără precedent, încercând să obstrucţioneze eforturile mondiale în lupta împotriva pandemiei covid-19”, scrie tabloidul chinez de limbă engleză apropiat puteriide la Beijing.

Mike Pompeo declara duminică la ABC News că ”există o cantitate semnificativă de probe că asta vine din laboratorul din Wuhan”.

"I can tell you that there is a significant amount of evidence that this came from that laboratory in Wuhan."

U.S. Secretary of State Mike Pompeo made this origin claim on 'ABC This Morning' without offering any proof

More :

— Bloomberg QuickTake (@QuickTake)

Şeful diplomaţiei americane a contrazi apoi o declaraţie publicată săptămâna trecută de principala agenţie americană de spionaj, potrivit căreia noul coronavirus nu pare să aibă o origine umană sau să fie modificat genetic.

Spionajul american respingea astfel teorii ale cornspiraţiei promovate de activişti anti-China şi de către unii susţinători ai preşedintelui Donald Trump, care sugerează că virusul a fost dezvoltat într-un laborator de armament biologic aparţinând Guvernului chinez.

”Cei mai buni experţi par să creadă, până acum, că el a fost fabricat de om. Eu n-am niciun motiv să nu-i cred pentru moment”, a declarat Pompeo.

Atunci când interlocutorul său de la ABC News a subliniat că aceasta nu este concluzia serviciilor americane de informaţii, secretarul de Stat al lui Trump a dat înapoi.

”Am văzut ce a spus comunitatea de informaţii. N-am niciun motiv să cred că ei se înşală”, a spsu Pompeo.

Departamentul de Stat american, contactat de reuters, nu a clarificat declaraţiile contradictorii ale lui Pompeo.

Acest raport al Biroului directorului serviciilor naţionale americane de informaţii (ODNI) - publicat joi - arată că spionajul american este de acord cu ”consensul larg ştiinşific” potrivit căruia noul coronavirus nu a fost creat de om.

Donald Trump se declara în aceeaşi zi convins că noul coronavirus provine de la institutul chinez de virologie - însă a refuzat să prezinte vreo probă în acest sens.

Sursa : news.ro

Patru bărbaţi fără domiciliu, răniţi într-un atac cu cuţitul la Toulouse de către un solicitant de azil sudanez, arestat... Uciși de coronavirus, după 61 de ani de căsnicie. Doi soți au murit unul după altul, la interval de 12 ore: ”Sunt împreu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x