Antena Căutare

Presa germana dupa ce Romania blocat aderarea Serbiei: „Diaconescu a actionat la indicatiile lui Basescu”

Presa germana lanseaza astazi ipoteza ca Traian Basescu s-a implicat in decizia lui Diaconescu in ceea ce priveste pozitia fata de aderarea Serbiei in UE.

„Ce anume solicita Romania ramane neclar chiar si pentru restul participantilor. S-a creat impresia ca ministrul de Externe a actionat la indicatiile lui Basescu, care se afla intr-o situatie dificila pe plan intern dupa debarcarea Guvernului Boc. Se presupune ca Basescu a incercat sa isi arate puterea prin politica externa. Nu este clar daca Romania a dorit sa foloseasca tema discutata drept levier pentru a obtine aderarea la spatiul Schengen. Cuvantul Schengen nu a fost rostit pe parcursul discutiilor", noteaza jurnalistii germani de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), conform Jurnalul.ro.

Refuzul Romaniei de a sustinere aderarea tarii vecine in Uniune a creat stupefactie in randul germanilor.

„Doar Romania franeaza. Ministrul de Externe al Romaniei a socat asistenta cu o grija exagerata pentru minoritatea vlaha din Serbia. Romania solicita Serbiei ca vlahii sa fie recunoscuti drept romani", scrie si Sudwest Presse.

Foto: Captura FAZ

Mohammed Ibrahim Mekkawi, considerat noul lider Al-Qaeda, s-a predat in Egipt... Nicolas Sarkozy a fost amenintat cu moartea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x