Antena Căutare

Mohammed Ibrahim Mekkawi, considerat noul lider Al-Qaeda, s-a predat in Egipt

Unul dintre cei mai cautati teroristi de pe lista Al-Qaeda, intocmita de FBI, a fost arestat de politie pe Aeroportul din Cairo, relateaza The Telegraph. Mohammed Ibrahim Mekkawi, fost ofiter in armata egipteana si un militant islamist s-a predat autoritatilor, miercuri, intr-o incercare de a-si reduce sentinta.

Vestea ca un membru important al Jihadului a fost arestat a creat un scurt moment de fericire, existand posibilitatea ca aceasta sa fie cel care a coordonat atentatele teroriste "Saif al-Adel" sau "Sword of Justice" din Africa.


Insa Mohammed Ibrahim Mekkawi, pe numele sau adevarat Saif al-Adel, a infirmat imediat ca s-ar afla in spatele atentatelor cu bomba de la ambasadele Kenyei si Tanzaniei din 1998.

„Tot ce s-a spus despre mine sunt numai minciuni. Nu am luat niciodata parte de aceste actiuni teroriste", a spus Mekkawi, imediat dupa ce a fost retinut pe aeroport.

„Am decis sa revin in Egipt pentru a trai in pace si pentru ca eu cred in nevinovatia mea", a adaugat acesta.

In 1981, Mohammed Ibrahim Mekkawi a fost trimis in inchisoare, alaturi de alti membri ai Jihadului, fiind acuzat de asasinarea presedintelui egiptean, Anwar Sadat. Alaturi de Mekkawi a fost incarcerat si Ayman Zawahiri, un alt membru important in Al-Qaeda, care in cele din urma a fost eliberat.

foto: The Telegraph

Vasul de croaziera naufragiat Costa Allegra a ajuns in portul Victoria din Insulele Seychelles... Presa germana dupa ce Romania blocat aderarea Serbiei: „Diaconescu a actionat la indicatiile lui Basescu”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x