Antena Căutare

Presa rusa: “Romania se apropie de colaps”

Guvernul actual nu mai reuseste sa faca fata protestelor, care au impanzit tara in ultima vreme, din cauza masurilor de austeritate impuse de criza economica si de deficitul bugetar extrem de mare, titreaza RBK Daily. Expertii rusi spun ca demonstratiile si mitingurile actuale pot, in curand, degenera in proteste violente, care se pot solda chiar cu victime

Potrivit sursei citate, majoritatea oamenilor de afaceri influenti din Romania ar putea sa-si gaseasca in curand refugiul in Republica Moldova, tocmai din cauza conditiilor care nu mai fac profitabila investirea pe teritoriul tarii noastre.

De asemenea, specialistii sunt de parere ca Romania ar fi ajuns la acest colaps si daca nu ar fi existat criza economia mondiala, intrucat tara a fost falimentata incetul cu incetul in doua moduri: pe de o parte preturile mult mai mici decat valoarea reala a productiei, iar pe de alta parte, preturile mult prea mari la tranzactiile platite din bugetul de stat.

Pentru majoritatea moldovenilor, Romania era pana acum o adevarat sansa la reusita, care promitea un viitor stralucit in majoritatea domeniilor. Acum, sustin jurnalistii rusi, situatia s-ar fi inversat, intrucat Republica Moldova este in momentul actual sansa oligarhilor romani de a se mentine pe linia de plutire.

Tensiuni reaprinse? Caricaturile lui Mahomed, publicate in Danemarca... Atacuri armate in SUA: 4 morti, inclusiv un copil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x