Antena Căutare

Tensiuni reaprinse? Caricaturile lui Mahomed, publicate in Danemarca

Lansarea unei carti cu cele 12 caricaturi controversate ale lui Mahomed, realizate de un ziarist, va avea loc joi, asa cum s-a prevazut, in pofida unor amenintari teroriste in Danemarca, informeaza AFP.

"Cartea va aparea asa cum s-a prevazut, cu o fotografie a primei pagini a ziarului Jyllands-Posten cu caricaturile lui Mahomed", a declarat directorul editurii Jyllands-Posten, Karsten Blauert, care publica lucrarea intitulata "Tirania tacerii".

"Totul decurge conform planului, nimic nu se va schimba", a spus el, raspunzand la o intrebare despre alte posibile reactii aprinse la lansarea cartii lui Flemming Rose.

Redactor sef, in acea perioada, al rubricii culturale din ziarul Jyllands-Posten, ziaristul danez este la originea publicarii in ziar, in 2005, a 12 caricaturi controversate ale lui Mahomed, lucru care a declansat vii proteste in 2006. Scriitorul a respins orice intentie de provocare prin noua sa carte, afirmand in cotidianul Politiken ca nu face "decat sa spuna povestea celor 12 desene, pentru a le pune intr-un context (general) asupra imaginilor asa-zis jignitoare".

Prin aceasta carte de 499 pagini, Flemming Rose, amenintat in repetate randuri cu moartea, "incearca sa declanseze o dezbatere mai larga despre legile asupra ofensei in lume, care sa vizeze crimele de lezmajestate, negarea Holocaustului, rasismul si jignirile".

Un kurd irakian, arestat provizoriu in Norvegia, fiind banuit ca a pus la cale un atentat, alaturi de alti doi suspecti, a marturisit ca a planuit un atac impotriva Jyllands-Posten, tinta amenintarilor islamiste de la publicarea caricaturilor in 2005, a anuntat marti politia norvegiana, citata de AFP.

Europa spune "NU AUSTERITATII!" - Ciocniri violente in Spania... Presa rusa: “Romania se apropie de colaps”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x