Antena Căutare

Presedintele Parlamentului European: Colapsul UE, un "scenariu realist"

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European (PE), a afirmat ca scenariul colapsului Uniunii Europene a devenit "realist", in urma pretentiilor unor tari de a avea mai multa putere, de a reintroduce controalele la frontiere si din cauza temerilor legate de stabilitatea monedei unice, informeaza EuObserver.

"Pentru prima data in istoria Uniunii Europene, destramarea ei devine un scenariu realist", a declarat Martin Schulz, adaugand ca in unele state se observa o crestere a xenofobiei, in timp ce moneda euro este pusa in cauza, iar frontierele interne deschise in spatiul european Schengen sunt in pericol.

Totodata, Martin Schulz a deplans trecerea puterii in UE de la institutii publice si legislativele alese in mod democratic din nou in mainile guvernelor nationale.

"In ultimele luni, am asistat la o tendinta ingrijoratoare: sefii de stat si de guverne iau tot mai multe decizii in favoarea lor, in spatele usilor inchise", a spus presedintele PE, subliniind ca masurile de austeritate puse in aplicare in multe tari din zona euro diminueaza ritmul redresarii economice in regiune, in contextul crizei actuale.

Foto: Intactimages / EPA

VIDEO! La un pas de un dezastru ecologic in SUA. Marea Salton din California seaca tot mai mult... Prezidentiale Franta: Sarkozy spune ca Hollande este sprijinit de un controversat intelectual musulman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x