Antena Căutare

Presedintia UE: Promisiunea facuta Romaniei referitoare la Schengen, incalcata. Nu mai exista incredere intre state!

Presedintia poloneza a UE a informat ca doua state au facut imposibila adoptarea unei decizii privind Schengen, facand evident referire la Romania si Bulgaria. Cele doua state, a declarat presedintia UE, au primit promisiunea, la data aderarii la UE, ca daca indeplinesc conditiile necesare vor fi admise in Schengen, insa "promisiunea a fost incalcata".

Astazi, doua state membre au facut imposibila adoptarea unei decizii privind extinderea Schengen. Acest lucru ne duce la o concluzie trista in privinta increderii reciproce intre statele membre


"La data semnarii Tratatului de aderare, Romania si Bulgaria au primit promisiunea ca, daca indeplinesc conditiile necesare, vor fi admise in Spatiul Schengen. Stim din aprilie ca au indeplinit conditiile. Azi, promisiunea a fost incalcata", a adaugat ministrul polonez.

Miller a mai precizat ca in prezent nu exista suficienta incredere reciproca intre statele membre. "Azi am uitat ca ideile europene sunt importante",a spus oficialul polonez.

"Adevarul este ca atat Romania cat si Bulgaria au facut progrese foarte importante. Adevarul este ca Romania si Bulgaria apara frontierele externe ale UE, din aprilie, la standarde Schengen", a spus el.

Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen s-a amanat pentru o data neprecizata.

La data de 16 septembrie, Guvernul olandez a anuntat ca se va opune chiar si aderarii partiale a Romaniei si Bulgariei la Schengen. Ulterior, si autoritatile finlandeze au decis sa se opuna.

Sursa: Antena3

Atena: Proteste ample fata de votarea noilor masuri de austeritate... Oficial bulgar: Olanda si Finlanda, izolate in UE din cauza pozitiei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x