Antena Căutare

Atena: Proteste ample fata de votarea noilor masuri de austeritate

Mii de oameni au iesit in strada la Atena pentru a protesta fata de anuntul votarii noilor masuri de austeritate. Guvernul elen va micsora pensiile, va extinde taxa pe proprietate si va disponibiliza aproximativ 30.000 de bugetari, pentru a primi transa de opt miliarde de euro de la institutiile internationale.



Cei mai afectati de noile masuri vor fi pensionarii. Veniturile celor care depasesc 1.200 de euro vor scadea cu aproximativ 20%. Tot de o diminuare a sumei primite vor avea parte si cei care vor iesi la pensie inainte de a implini varsta de 55 de ani. In plus, 30.000 de bugetari vor fi disponibilizati pana in vara lui 2012.

Desi recunoste ca decizia este una extrem de dura, ministrul elen de finante sustine ca numai asa Grecia va putea evita falimentul.

Cu toate acestea, protestele nu se vor opri aici. Sindicate au anuntat alte doua greve generale de cate 24 de ore in urmatoarele saptamani.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

SUA acuza Pakistanul de sprijinirea talibanilor din Afganistan... Presedintia UE: Promisiunea facuta Romaniei referitoare la Schengen, incalcata. Nu mai exista incredere intre state!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x