Căutare Live

Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 3%, până la maximele ultimelor două luni. Ce spune președintele Consiliului European

Preţurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 3%, până la maximele ultimelor două luni.

Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 3%, până la maximele ultimelor două luni. Ce spune președintele Consiliului European

Antena 1

Preţurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 3%, până la maximele ultimelor două luni, din cauza semnelor de ofertă limitată înainte de sezonul de vară din SUA, în timp ce Uniunea Europeană (UE) este în conflict cu Ungaria din cauza planurilor de a interzice importurile de ţiţei din Rusia, din cauza invadării Ucrainei.

Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 3%, până la maximele ultimelor două luni

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 3,37 dolari, sau cu 3%, la 117,40 dolari pe baril.

Citește și: Preţurile petrolului au scăzut miercuri, în urma aprecierii dolarului. Țițeiul este acum mult mai costisitor

Cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,76 dolari, sau cu 3,4%, la 114,09 dolari.

Preţul petrolului Brent a crescut pentru a şasea zi consecutiv şi a consemnat cel mai ridicat nivel de închidere după 25 martie. WTI a închis la cel mai ridicat nivel din 23 martie.

Ce spune Preşedintele Consiliului European, Charles Michel despre acest aspect

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că este încrezător că se poate ajunge la un acord pentru interzicerea achiziţiilor de petrol rusesc înainte de următoarea reuniune a consiliului din 30 mai.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat că UE poate ajunge la un acord privind un embargo petrolier în câteva zile, sau poate căuta ”alte instrumente”.

Ungaria rămâne un obstacol, deoarece sancţiunile UE necesită sprijinul unanim al statelor membre.

Citește și: Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril. Ce s-a întâmplat la ultimele negocierile dintre Rusia şi Ucraina

Budapesta face presiuni pentru aproximativ 750 de milioane de euro (800 de milioane de dolari), pentru a-şi moderniza rafinăriile şi a extinde o conductă din Croaţia.

Chiar şi fără o interdicţie oficială, este disponibil mult mai puţin petrol rusesc, deoarece cumpărătorii şi casele comerciale au evitat furnizorii din această ţară.

Producţia de petrol a Rusiei ar urma să scadă la 480-500 de milioane de tone în acest an, de la 524 de milioane de tone în 2021, a raportat agenţia de presă de stat RIA, citându-l pe viceprim-ministrul Alexandr Novak.

OPEC+ se întruneşte pe 2 iunie şi este aşteaptată să respecte un acord de producţie de petrol convenit anul trecut şi să ridice ţintele de producţie pentru iulie cu 432.000 de barili pe zi, au declarat şase surse OPEC+ pentru Reuters, respingând apelurile occidentale pentru o creştere mai rapidă a livrărilor, pentru a ţine sub control preţurile.

Alţi factori susţin, de asemenea, preţul petrolului.

”Shanghai se pregăteşte să se redeschidă după un blocaj de două luni, în timp ce sezonul de vârf din SUA începe cu weekendul Memorial Day”, a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreşedinte pentru cercetarea mărfurilor la Religare Broking.

Statele Unite sărbătoresc Ziua Memorialului luni.

Fiica lui Vladimir Putin apelează la tehnici de înfrumusețare extreme. Katerina Tikhonova face tratamente bizare în Germ... Cazurile descoperite de variola maimuţei ar putea fi doar ”vârful aisbergului”. Anunțul de ultimă oră venit de la OMS...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x