Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Previziune înspăimântătoare, de la ONU! Ce ar putea urma după pandemia de coronavirus. „130.000.000 de oameni ar putea fi afectați!”

O previziune înspăimântătoare a fost făcută de Organizația Națiunilor Unite (ONU), potrivit căreia pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea fi urmată de o criză majoră.

Previziune înspăimântătoare, de la ONU! Ce ar putea urma după pandemia de coronavirus. „130.000.000 de oameni ar putea fi afectați!”

profimediaimages.ro

Potrivit ONU, pandemia de coronavirus ar putea împinge până la 130 de milioane de oameni în foamete cronică în acest an.

Reprezentanți ai Organizaţiei Naţiunilor Unite au declarat, luni, că numărul peroanelor ajunse în foamete cronică anul trecut la nivel mondial a crescut cu 10 milioane, potrivit The Associated Press, citată de Mediafax.

Proiecţiile preliminare ale ONU sunt bazate pe perspectivele economice globale şi sugerează că pandemia „poate face ca numărul celor subnutriţi în 2020 să crească cu 83 până la 132 de milioane”.

Motivul pentru care pandemia de coronavirus ar putea genera foamete

Autorii raportului ONU au spus că pandemia de Covid-19 „intensifică vulnerabilităţile sistemelor alimentare globale”.

Ca urmare a pandemiei, s-au produs întreruperi în aprovizionarea cu alimente, pierderi ale mijloacelor de trai şi multe persoane care muncesc în străinătate s-au aflat în imposibilitatea de a trimite bani familiile lor rămase acasă. Toate acestea fac să fie „şi mai dificil pentru populaţiile sărace şi vulnerabile să aibă acces la diete sănătoase”, concluzionează specialiştii ONU.

Citește și: O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Conform estimărilor făcute de agenţiile ONU, aproape 690 de milioane de oameni, sau aproape 9% din populaţia lumii, au suferit de foame anul trecut. Numărul reprezintă o creştere cu 10 milioane faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 şi este cu aproape 60 de milioane mai mare decât în 2014.

În ceea ce priveşte cifrele, Asia are cel mai mare număr de oameni subnutriţi, aproximativ 381 de milioane, iar Africa are cel mai mare procent din populaţie: aproape 20% dintre cei care locuiesc pe Continentul negru sunt subnutriţi.

Recomandari