Antena Căutare

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Persoanele cu o anumită grupă sanguină riscă mai puțin să se infecteze cu noul coronavirus (COVID-19) și să ajungă internate în spital, potrivit unui studiu făcut de o companie specializată în teste genetice.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor
O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor | profimediaimages.ro

Primele date ale studiului făcut de compania 23andM, pe un eșantion de 750.000 de participanţi, arată că persoanele cu grupa sanguină 0 prezintă o probabilitate mai redusă cu 9%-18% de a se infecta cu noul coronavirus.

Persoanele care au fost expuse virusului - inclusiv angajaţi medicali şi din serviciile de intervenţie - au prezentat şanse mai mici cu 13%-26% de a se infecta, potrivit datelor obţinute, care nu au fost încă revizuite sau publicate în jurnale ştiinţifice.

Cercetătorii companiei 23andMe au identificat o variaţie în genele AB0 care generează codificări ale grupelor sanguine şi ar explica riscurile mai reduse. Rezultatele sunt notabile şi în contextul în care boala COVID-19 a fost asociată cu formarea cheagurilor de sânge şi cu afecţiuni cardiovasculare.

„Studiul şi colectarea datelor sunt în curs, cu speranţa că vom putea folosi platforma noastră de cercetare pentru a înţelege mai bine modurile diferite în care oamenii reacţionează la virus. În final, sperăm să publicăm concluziile cercetărilor noastre pentru a furniza mai multe date comunităţii ştiinţifice", a comunicat compania 23andMe, potrivit Mediafax.

Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”

Cercetători din întreaga lume verifică dacă datele genetice pot oferi răspunsuri în cazul efectelor coronavirusului, încercând să afle de ce unele persoane sunt afectate mai grav decât altele.

În afară de cercetările efectuate de 23andMe, alte două studii au verificat variaţii în funcţie de genele AB0. Un studiu din China arată că grupa sanguină 0 prezintă un risc mai redus de infectare.

Previziune înfiorătoare, de la OMS! Când va lovi al doilea val de COVID-19, de fapt, în Europa! „Atenție! Nu e timp de sărbătorire!”

Alt studiu, efectuat de Universitatea Columbia din New York, a arătat că doar persoanele cu grupa de sânge 0 pozitivă au şanse mai reduse de infectare cu noul coronavirus. Studiul realizat de 23andMe nu a depistat nicio diferenţă privind probabilitatea de infectare între grupele 0 pozitivă şi 0 negativă.

Eliminarea restricţiilor de călătorie din 15 iunie! Cerere urgentă către Guvern: „Începerea sezonului turistic extern nu... Raed Arafat, despre ce ar trebui să se întâmple în România, după 15 iunie! „Trebuie să înțelegem!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x