Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Previziune terifiantă, de la cercetători! Ce urmează după pandemia de coronavirus. „COVID-19 este doar începutul! Ne-o facem cu mâna noastră!”

O echipă de cercetători a făcut o previziune terifiantă, explicând că această pandemie de coronavirus (COVID-19) reprezintă doar începutul.

Previziune terifiantă, de la cercetători! Ce urmează după pandemia de coronavirus. „COVID-19 este doar începutul! Ne-o facem cu mâna noastră!”

profimediaimages.ro

Potrivit cercetătorilor, nu se pune problema „dacă” va mai urma o pandemie după cea de coronavirus, ci de „când” va izbucni aceasta.

Conform unor specialiști implicați într-o campanie pentru natură condusă de National Geographic, vor urma alte pandemii asemănătoare celei de coronavirus, din cauza defrișărilor și din cauza folosirii animalelor sălbatice drept animale de companie, hrană ori sursă de medicamente.

Potrivit acestor specialiști, până în anul 2050, populația globală va crește cu două miliarde, la 9,7 miliarde – ceea ce va însemna mai multă presiune în privința surselor de hrană. Astfel, oamenii ar putea începe să depindă și mai mult de animalele sălbatice.

Un preot s-a lăsat ucis de COVID-19, iar motivul este incredibil! „Este un sfânt, chiar dacă se plimba cu motocicleta!” - Foto

„Unele animale sălbatice sunt rezervoare enorm de patogeni, iar la mulți dintre aceștia, oamenii nu au fost încă expuși”, a avertizat doctorul Samuel Myers.

Potrivit lui David Quammen, expert în boli infecțioase, sunt mulți virusuri care ar putea trece la oameni, la fel cum se crede că s-a întâmplat cu COVID-19.

„Ne-o facem cu mna noastră! Atunci când tăiem păduri tropicale, ca să clădim sate, atunci când omorâm animale sălbatice, pentru hrană, ne expunem acelor virusuri”, a explicat el.

Potrivit Daily Mail, bolile ce se transmit între oameni și animale reprezintă 17% din totalul bolilor infecțioase și provoacă anual peste 700.000 de decese.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro