Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Un preot s-a lăsat ucis de COVID-19, iar motivul este incredibil! „Este un sfânt, chiar dacă se plimba cu motocicleta!” - Foto

Un preot din Italia s-a lăsat ucis de noul coronavirus, refuzând să fie trecut pe ventilație artificială. Motivul deciziei lui face înconjurul internetului. 

Preotul Giuseppe Berardelli

Pretoul catolic Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, a murit pe 15 martie, la un spital din Lombardia, după ce a refuzat să fie conectat la aparatura medicală ce ar fi fost cumpărată specail pentru el, de către enoiașii care îl iubeau.

Giuseppe Berardelli era cunoscut atât pentru ajutorul pe care îl oferea celor cu probleme financiare, cât și pentru nonconformismul său. Obișnuia, de exemplu, să meargă cu motocicleta.

Moartea sa a fost consemnată și pe rețelele sociale, oamenii vorbind despre „sacrificiul” preotului. „Este un martir, un sfânt”, a scris un alt preot, James Martin, pe Twitter.

Motivul pentru care preotul a decis să refuze ajutorul și să se lase învins de coronavirus a fost acela de a ceda aparatul de ventilație, pentru a salva viața unei persoane mai tinere decât el.

Vaticanul nu a comentat până acum cazul preotului Giuseppe Berardelli, unul din cei peste 6.000 de italieni care și-au pierdut viața din cauza pandemiei.

Italia este țara care a înregistrat cel mai mare număr de decese, aproape dublu față de China, statul de unde a pornit pandemia. Numărul total de infecții este în prezent de aproape 64.000.

Recomandari