Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Primul caz de reinfectare cu coronavirus, depistat la patru luni de la contaminarea inițială. OMS: ”Nu trebuie să ne speriem!”

Coronavirusul ar putea fi mai periculos decât s-a crezut până acum, întrucât oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong au raportat primul caz de reinfectare cu virusul SARS-CoV2. 

Primul caz de reinfectare cu coronavirus, depistat la patru luni de la contaminarea inițială. OMS: ”Nu trebuie să ne speriem!”

Profimedia Images

Potrivit acestora, se pare că această reinfectare a avut loc la patru luni de la prima contaminare, iar acum virusul este ”diferit”, potrivit oamenilor de știință.

Numărul cazurilor de coronavirus în România a crescut la 79.330! 825 de noi îmbolnăviri! Câți pacienți cu COVID-19 sunt la ATI

Despre coronavirus se știa, însă, până acum, că persoanele care se infectează și reușesc să învingă virusul dezvoltă imunitate, acest lucru protejându-i în fața unei eventuale reinfectări. Nu se știe, însă, cât timp durează această imunitate, conform Antena 3.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că acest caz n-ar trebui să ne sperie, întrucât este un singur caz din 23 de milioane în toată lumea. De asemenea, se pare că persoana reinfectată nu a avut simptome la a doua infectare, iar infecția a fost detectată la teste screening de aeroport, fapt ce ar putea să sugereze că persoana nu se simțea rău.

Recomandari