Antena Căutare

Un prinț saudit a ordonat arestarea unei rapperițe care a postat online un clip despre cum e să fii femeie în Mecca

Autoritățile din Arabia Saudită au comandat arestarea unei rapperițe după ce postarea pe YouTube a clipului „Mecca Girl”. De asemenea, ofiialii au erut și arestarea membrilor formației cu care cântă tânăra.

Un prinț saudit a ordonat arestarea unei rapperițe care a postat online un clip despre cum e să fii femeie în Mecca
Un prinț saudit a ordonat arestarea unei rapperițe care a postat online un clip despre cum e să fii femeie în Mecca

Cântăreața de rap, care se numește Asayel, a postat clipul online în urmă cu o săptămână. În acesta, ea cântă despre cum e să fii femeie în Mecca, cu capul acoperit cu o eșarfă, într-o cafenea, cu dansatori și copii în jurul ei, relatează CNN.

Potrivit contului oficial de Twitter al regiunii Mecca, guvernatorul din Mecca, prințul Khalid bin Faisal, a ordonat arestarea celor responsabili pentru producția muzială, despre care a spus că „aduce ofensă obiceiurilor și tradițiilor oamenilor din Mecca și nu respectă identitatea populației sale apreciate”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prințul a mai ordonat ca tânăra rapperiță și colaboratorii ei să fie cercetați și pedepsiți de „autoritățile competente”. La începutul acestei săptămâni, contul de YouTube al lui Asayel a fost șters, însă mai mulți utilizatori au repostat clipul.

Arabia Saudită interzice pelerinilor să intre pe teritoriu. Mecca şi Medina, închise

Mecca este locul de naștere al profetului Muhammad și cel mai sfânt loc din Islam. Pelerinajul la Mecca, cunoscut sub numele de Hajj, este unul din evenimentele majore ale islamului.

Arabia Saudită și eforturile de modenrnizare a ordinii sociale

Ordinul pentru arestarea lui Asayel vine pe fondul eforturilor regatului de a-și moderniza ordinea socială extrem de strictă și de a elimina sau măcar relaxa unele dintre numeroasele restricții impuse femeilor.

În decembrie anul trecut, guvernul a pus capăt segregării de gen la restaurante. În august, a fost ridicată interdicția de călătorie în străinătate pentru femeile saudite fără a avea acordul unui tutore bărbat. Într-o reformă „revoluționară”, femeilor li s-a acordat dreptul de a conduce în 2017 și li s-au eliberat primele permise de conducere în 2018.

Cu toate acestea, multe reguli dure rămân în vigoare, iar activiștii au subliniat că măsurile ordonate împotriva cântăreței de rap arată limitele eforturilor Arabiei Saudite.

Arabia Saudită a invitat-o pe cântăreața americană Nicki Minaj să deschidă un festival de muzică la Jeddah, în vara anului trecut, dar artista a refuzat invocând îngrijorările sale cu privire la respectarea drepturilor omului din țară.

Arabia Saudită vrea să investească în România

Japonia închide toate şcolile până în aprilie, din cauza coronavirusului... Coronavirus în Italia. A crescut numărul deceselor în nordul Peninsulei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x