Antena Căutare

Procuratura Generala a Republicii Moldova a cerut Parlamentului ridicarea imunitatii lui Voronin

Procuratura Generala din Republica Moldova a cerut Legislativului de la Chisinau ridicarea imunitatii parlamentare a lui Vladimir Voronin, cercetat penal pentru neglijenta in serviciu, la data de 7 aprilie 2009. Procuratura a cerut Parlamentului ridicarea imunitatii fostului sef al statului "pentru o ulterioară retinere, perchezitie si trimitere în instanta de judecată a deputatului Vladimir Voronin”, anunta Unimedia

Potrivit presedintelui Parlamentului de la Chisinau, Mihai Ghimpu, care a prezentat continutul mesajului de la Procuratura Generala, Vladimir Voronin "a incalcat art.329 Cod Penal pentru neglijenta in serviciu in perioada protestelor din 7 aprilie 2009, care au provocat decesul unei persoane si alte urmări grave". Fostul presedinte al Republicii Moldova este invinuit pentru faptul ca nu a luat masurile necesare pentru mentinerea ordinii publice si nu a convocat, in perioada 6-7 aprilie 2009, Consiliul Suprem de Securitate.

"Este o campanie electorala. L-am sunat pe Vladimir Voronin - el rade cu gust. Vinovati de lovitura de stat sunt Filat, Ghimpu, Urecheanu si Lupu. Intrebati-l pe Lupu despre negocierile pe care le purta în aprilie 2009 cu opozitia de atunci", a comentat deputatul comunist Iurie Muntean.

Dezbaterea pe tema ridicarii imunitatii parlamentare a lui Vladimir Voronin va avea loc intr-una dintre sedintele urmatoare ale Legislativului de la Chisinau. Pentru ca Voronin sa ramana fara imunitate este necesar votul majoritatii simple a deputatilor moldoveni. Cererea se afla acum la Comisia Juridica, ce urmeaza sa prezinte un raport in termen de maximum 15 zile.

Sursa: unimedia.md

Gafa la Comisia Europeana: Limba romana, confundata cu cea a romilor... Forbes: Bill Gates este pentru al 17-lea an la rand cel mai bogat american...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x