Căutare Live

Proteste de amploare in Italia si Grecia, fata de planurile de austeritate

Proteste de amploare in Italia si Grecia. In statul elen, oamenii s-au opus planului de austeritate pe anul viitor, in timp ce in Peninsula demonstrantii au protestat fata de reforma universitara. In Palermo, marsul studentesc a degenerat in violente.

Sute de tineri din orasul sicilian Palermo s-au batut cu politia pe strazile orasului. Studentii au atacat cu pietre cladirea Prefecturii, iar mai multi oameni au fost raniti dupa interventia jandarmilor. Protestatarii sunt nemultumiti de reforma universitara propusa de Guvernul Silvio Berlusconi.

Proteste similare au avut loc si la Roma. Studentii au marsaluit pe la periferia orasului pentru ca centrul istoric era blocat in totalitate de politie dupa incidentele violente din 14 decembrie.

Demonstratia a ingreunat traficul si asa aglomerat dar, cu toate acestea, soferii au fost de partea protestatarilor.

Demonstratii au fost si in Atena. Peste 2.000 de oameni au manifestat in capitala statului elen impotriva masurilor de austeritate prevazute in proiectul de buget pe anul viitor. Sindicatele companiilor de transport in comun au fost in greva timp de 24 de ore pentru a cere abrogarea restructurarii intreprinderilor publice.

Foto: irishtimes.com

Inca un an-doi pe tusa Schengen... Financial Times: Masurile de austeritate au adancit declinul economic din Romania...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri