Antena Căutare

Proteste violente in Polonia: Sute de extremisti s-au luat la bataie cu fortele de ordine

Sute de nationalisti extremisti s-au luat la bataie cu fortele de ordine pe strazile din Varsovia. Incidentele au izbucnit chiar de Ziua Independentei Poloniei. Manifestantii nu au respectat traseul prestabilit, iar politistii au luat atitudine. In luptele care au urmat mai multe persoane au fost ranite.

Pentru al doilea an la rand, festivitatile prilejuite de Ziua Independentei Poloniei au degenerat in incidente violente. Militantii de extrema dreapta, mascati, au atacat fortele de ordine cu pietre, petarde si artificii.

Atacurile nu au incetat nici dupa ce organizatorii manifestatiei nationaliste le-au cerut militantilor sa se linisteasca. Politistii au ripostat cu gaze lacrimogene, tunuri cu apa si gloante de cauciuc.

Cel putin 16 persoane au fost ranite, intre care 8 politisti. La spital a ajuns si o femeie care a fost lovita cu o sticla in cap. Peste 130 de oameni au fost retinuti.

Potrivit analistilor, ciocnirile reflecta divizarea societatii poloneze intre traditionalistii care resping influentele straine si adeptii integrarii europene.

Ceremoniile oficiale de Ziua Independentei s-au desfasurat pasnic.

Inundatii in Italia: Venetia, sub ape in proportie de 70%... Statele Unite: Protest cu clovni si pancarte amuzante impotriva gruparii Ku Klux Klan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x