Antena Căutare

Statele Unite: Protest cu clovni si pancarte amuzante impotriva gruparii Ku Klux Klan

Un grup de neonazisti si membri ai Ku Klux Klan, adunati intr-un oras din sudul Statelor Unite, s-au trezit in fata unei multimi care manifesta impotriva lor. Costumati in clovni si agitand pancarte cu mesaje amuzante, oamenii au incercat sa-i convinga pe membrii temutei grupari sa nu-i mai discrimineze pe altii.

Trecatorii ar fi putut crede ca in piata orasului Charlotte a poposit un circ. Cei prezenti purtau nasuri rosii de clovn si se straduiau sa faca zgomot cat mai puternic. Printre amuzantii protestatari abia se puteau vedea uniformele negre si drapelele neonazistilor care-si tineau, tot aici, mitingul. Lor le era adresat, de fapt, mesajul falsilor clovni.

Neonazistii, insotiti si de membri Ku Klux Klan, s-au declarat "aparatorii rasei albe" si au incercat sa tina discursuri pline de ura la adresa imigrantilor. Dar clovnii improvizati au dovedit ca umorul poate fi o arma mai eficienta decat violenta.

Politistii au supravegheat din umbra manifestatiile paralele, dar nu au avut de raportat niciun incident, desi "clovnii" erau de cinci ori mai multi decat rasistii.

Pe fondul crizei, in Statele Unite incep din nou sa se auda lozinci rasiste si xenofobe.

Proteste violente in Polonia: Sute de extremisti s-au luat la bataie cu fortele de ordine... Caz socant in Spania: O femeie si-a scos la vanzare organele pentru a-si plati chiria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x