Antena Căutare

Putin confirma: Daca va fi ales presedinte, il va numi pe Medvedev premier

Premierul rus Vladimir Putin, candidatul favorit la alegerile prezidentiale de duminica, a confirmat ca actualul sef al statului, Dmitri Medvedev, il va inlocui in postul de prim-ministru, conform unui acord incheiat in trecut, potrivit unui interviu cu presa straina, citat de AFP.

"Asa cum am spus, daca cetatenii tarii imi acorda increderea pentru postul de presedinte al tarii, atunci il voi propune pe Medvedev ca sef al Guvernului Rusiei", a declarat Putin in interviul publicat pe site-ul Guvernului rus.

"De ce este neobisnuit? Noi spunem clar si cinstit tarii ceea ce propunem", a adaugat liderul rus. Putin, care nu putea candida pentru un al treilea mandat de presedinte dupa cele din perioada 2000-2008, l-a lasat la presedintie pe Medvedev, un apropiat al sau care va permite acum revenirea sa Kremlin.

Vladimir Putin, care este premier de aproape patru ani, este marele favorit al alegerilor prezidentiale de duminica, iar sustinatorii sai conteaza pe o victorie din primul tur.

Putin a precizat ca a convenit de mult timp cu Medvedev cu privire la acest scenariu, care prevedea ca cel mai popular dintre ei va candida la presedintie in 2012.

"Am convenit in trecut ca unul dintre noi va fi candidat la prezidentiale", a povestit Putin. "La sfarsitul anului trecut, era clar ca popularitatea servitorului vostru era superioara celei a lui Medvedev", a continuat el.

"In calitate de reprezentanti ai aceleiasi forte politice, trebuie sa actionam solidar, nu pe baza intereselor personale (...), trebuie sa apreciem cine are cele mai multe sanse, cui ii vor acorda cetatenii increderea", a precizat Putin, explicand de ce a acceptat Medvedev sa nu mai candideze.

Citeste si Jurnalul!

Wikileaks: Corpul lui Osama bin Laden a fost dus intr-un laborator secret american... VIDEO! Top 10 cele mai puternice femei ale lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x