Căutare Live

Putin: "Dacă Romney va fi ales presedinte, scutul antiracheta va fi indreptat impotriva Rusiei!"

Presedintele rus, Vladimir Putin a declarat, ieri, intr-un interviu acordat postului de televiziune Russia Today, ca scutul antiracheta din Europa va fi “categoric” indreptat impotriva Rusiei, in cazul in care republicanul Mitt Romney va fi ales presedinte al Statelor Unite ale Americii. Putin a mai spus ca sansele ca alegerile prezidentiale din Statele Unite sa fie castigate de Mitt Romney “sunt destul de mari”.

"Atunci cand vorbim despre sistemul de aparare antiracheta, partenerii nostri americani continua sa ne spuna: Acesta nu este indreptat impotriva voastra. Dar ce se intampla daca Romney, care ne considera inamicul numarul unu al Americii, este ales presedinte al Statelor Unite? In acest caz, sistemul de aparare antiracheta va fi in mod categoric indreptat impotriva Rusiei, avand in vedere ca este configurat din punct de vedere tehnologic exact in acest scop", a declarat Putin.

Presedintele rus spune insa ca ar putea colabora cu Romney: "Vom colabora cu oricine va fi ales presedinte de catre poporul american. Dar eforturile noastre vor fi eficiente doar in masura in care partenerii nostri vor vrea sa fie".

Negocierile dintre Rusia si Statele Unite pe tema proiectului de scut antiracheta au stagnat din cauza reticentei Washingtonului de a oferi Moscovei garantii juridice ca scutul nu va fi folosit impotriva teritoriului rusesc, scrie Mediafax. Washingtonul si NATO sustin ca au nevoie de acest scut pentru apararea Europei impotriva unui posibil atac cu rachete provenind din Iran. Rusia afirma ca proiectul reprezinta o amenintare la adresa securitatii sale nationale.

Citeste si Jurnalul!

Discursul de investitura al lui Barack Obama a batut toate recordurile de trafic pe Twitter... Barroso: "Datorita UE am putut evita schimbarile nedemocratice din Romania"...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri