Antena Căutare

Putin şi Erdogan salută o ”scădere a tensiunilor” în Idleb, anunţă Kremlinul

Preşedinţii rus Vladimir Putin şi turc Recep Tayyip Erdogan şi-au exprimat ”satisfacţia” faţă de o ”scădere a tensiunilor” în regiunea siriană Idleb, în urma unui armistiţiu negociat săptămâna trecută, a anunţat joi Moscova, relatează AFP:

Cei doi preşedinţi au relevat ”cu satisfacţie”, în cursul unei convorbiri la telefon, ”o scădere semnificativă a tensiunilor în zona de dezescaladare Idleb”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Ei au ”confirmat importanţa continuării unei colaborări strânse (...) în vederea asigurării unei încetări perene a ostilităţilor şi stabilizării şi mai mult a situaţiei”, adaugă Kremlinul.

În cursul unui summit la Moscova, săptămâna trecută, Erdogan şi Putin au încheiat un acord privind un armistiţiu în vederea încetării unor săptămâni de escaladare care au atins un vârf prin confruntări între militari turci şi sirieni.

În pofida faptului că Turcia susţine grupări rebele din Siria, iar Rusia sprijină regimul lui Bashar al-Assad, cele două ţări cooperează de mai mulţi ani în dosarul sirian.

Articolul continuă după reclamă

Intrat în vigoare vineri, acordul armistiţiului a permis restabilirea aparenţei unui calm în provincia Idleb, teatrul timp de mai multe luni al unor bombardamente intense ale avioanelor forelor Damascului şi Moscovei, care au provocat o catastrofă umanitară, prin deplasarea a aproape un milion de oameni.

Erdogan afirma miercuri că acordul armistiţiului a ”început să fie încălcat” şi a îndemnat Rusia să ”ia măsuri” în acest sens.

Sursa : news.ro

Italia se rupe de lume! Spania a decis suspendarea zborurilor dinspre Peninsulă, după ce a înregistrat al 80-lea deces d... Celebrul chef Michel Roux, fondator al restaurantului Le Gavroche din Londra şi deţinător de stele Michelin, a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x