Antena Căutare

Raportul Gallo privind stoparea pirateriei online, adoptat la Bruxelles

Pe fondul unor pierderi de peste 10 miliarde de euro inregistrate de principalele industrii creative din Europa, Parlamentul de la Bruxelles a adoptat Raportul Gallo fata de pirateria online, se arata intr-un comunicat al Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania.

Reprezentantii producatorilor romani de muzica considera ca prin recenta adoptare a Raportului 'muzica va redobandi valoarea pe care o merita'.

"Casele de productie muzicala membre in Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania resimt puternic scaderea vanzarilor pe piata offline, chiar daca muzica romaneasca are succes din ce in ce mai mare la public. Acest lucru este cauzat atat de pirateria pe Internet, cat si de cadrul legislativ inadecvat conditiilor actuale. Un intreg lant economic este afectat, de la artistii consacrati sau nou-lansati si producatori pana la magazinele care distribuie muzica si care, in mare parte, s-au inchis, toate acestea generand pierderea a numeroase locuri de munca. Pirateria si contrafacerea fac o concurenta nedreapta si nociva tuturor, iar incasarile din piata online sunt aproape inexistente", a declarat, miercuri, intr-un comunicat de presa, Adina Scriosteanu, director executiv al UPFR.

Raportul "Aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala pe piata interna", cunoscut sub numele de Raportul Gallo, a fost adoptat de catre Parlamentul European /PE/ in data de de 22 septembrie 2010, si constituie un pas important in lupta cu pirateria si contrafacerea de produse creative.

Potrivit unui studiu realizat de Tera Consultants in luna martie a.c, numai in cursul anului 2008, principalele industrii creative din Europa, inclusiv cea muzicala, au pierdut din cauza pirateriei mai mult de 185.000 de locuri de munca si peste 10 miliarde de euro in venituri.

Adoptarea Raportului in plenul PE va fi urmata de demersurile aplicative ale Comisiei Europene.

Sursa: Jurnalul National

Saptesprezece persoane acuzate de terorism in Ungaria, dupa atacuri asupra parlamentarilor... AFP: CE declanseaza procedura de infringement impotriva Frantei, in cazul expulzarii romilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x